Haberler

Yargıtay, eşini öldüren şahsın müebbet hapis kararını "tahrik" indirimi uygulanmadığı gerekçesiyle bozdu

Güncelleme:

Muğla'da 7 yıl önce ayrı yaşadığı eşi ve yanındaki bir kişiyi pompalı tüfekle öldüren 45 yaşındaki Lütfü Safa Berberoğlu'nun müebbet hapis kararı, Yargıtay tarafından "tahrik" indirimi uygulanmadığı gerekçesiyle bozuldu.

Muğla'da 7 yıl önce ayrı yaşadığı eşi ve yanındaki bir kişiyi öldüren, bir kişiyi de yaralayan şahsın aldığı müebbet hapis kararı Yargıtay tarafından "tahrik" indirimi uygulanmadığı gerekçesiyle bozuldu.

Muğla'da 13 Eylül 2013 tarihinde 45 yaşındaki Lütfü Safa Berberoğlu, başkasına ait otomobilde gördüğü ve ayrı yaşadığı eşi Sedef Berberoğlu ile araçtaki Abdullah Tekin'i pompalı tüfekle öldürmüş, Sedef Berberoğlu'nun sevgilisi Okan D. ise ise kaçarak kurtulmuştu.

Olaydan sonra Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim olan Lütfü Safa Berberoğlu'nun yargılanması Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüş ve 8 Aralık 2015 tarihinde karar açıklanmıştı. Kararda, Lütfü Safa Berberoğlu eşini öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis, Abdullah Tekin'i öldürmekten müebbet hapis ve Okan D.'yi öldürmeye teşebbüsten 15 yıl hapis cezası almıştı. Mahkeme heyeti Lütfü Safa Berberoğlu'nu olayı planlayarak ve tasarlayarak işlediği gerekçesi ile herhangi bir indirim uygulamamıştı. Lütfü Safa Berberoğlu'nun avukatları yerel mahkemenin kararını 'tahrik' indirimi yapılmadığı gerekçesi ile itiraz etti.

YARGITAY KARARI BOZDU

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karara yapılan itiraz üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay 1. Ağır Ceza Mahkemesi, olayda hayatını kaybeden Abdullah Tekin için katil zanlısına verilen müebbet hapis cezasını onadı. Ancak boşanmak üzere olduğu eşini öldürmekten aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını, mahkemenin tahrik indirimi kullanmadığı gerekçesi ile bozdu.

Yargıtay 1. Daire Başkanlığı, kararın bozulmasında "Eşine karşı zamana yayılan kötü muameleleri sanıktan kaynaklanan bir haksızlık oluşturmakta ise de maktul Sedef Berberoğlu'nun Türk Medeni Kanunu'nun 185/3 maddesinin eşlere yüklediği sadakat yükümlülüğünü ihlal etmesi karşısında haksız tahrikte dengenin lehine bozulduğunun ve sanığa tayin edilen cezadan TCK'nın 29. maddesi uyarınca makul oranda indirim yapılması gerektiğine" gerekçe gösterdi.

Yargıtay 1. Daire Başkanlığı ayrıca olaydan yara almadan kurtulan Sedef Berberoğlu'nun sevgilisi Okan D.'yi öldürmeye teşebbüs eden sanık Lütfi Sefa Berberoğlu'na verilen 15 yıl hapis cezasını, Sedef Berberoğlu'nun evli olduğunu bilmesine rağmen ilişki yaşamak sureti ile sorunların büyümesine ve sanığa yönelik tehdit ve ağır hakaretler nedeniyle haksız tahriki düzenleyen TCK'nın 29/1 maddeleri uyarınca makul bir ceza indirimi yapılması gerekirken, cezanın asgari oranda indirilmesi nedeniyle sanığa fazla ceza tayin edildiği gerekçesi ile mahkemenin bu kararını da bozdu.

İLK DURUŞMA EKİM AYINDA

Sedef Berberoğlu cinayetinde Yargıtay 1. Dairenin, alınan kararları bozmasının ardından dosya Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeniden gönderildi. Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından katil zanlısı Lütfi Sefa Berberoğlu, boşanmak üzere olduğu eşi Sedef Berberoğlu'nu planlayarak ve tasarlayarak, Okan D.'yi ise öldürmeye teşebbüs etmekten 13 Ekim tarihinde yeniden hakim karşısına çıkarılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Sedef Hastalığı Yargıtay Muğla 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (18)

Selçuklu:

Tahrik edince öldürmekmi gerekli. Ayrıca; bu kararla ileride bu yargıtay kararını okuyan, kendine bu kararla pay çıkaran sadist insanlar, öldürme konusunda cesaretlendirmez mi?

28
41
yanıtYanıtla
Arif:

Yorumlari begenmeyen cani ruhlu sanirim.Tahrik indirimi ne.Eski esiymis zaten.Sana ne ayrilmis gitmis.Istedigini yapar.Adam olsaydin da karina sahip ciksaydin.Direk idam edilmesi lazim bunun gibileri.Ayril adam gibi defol git.Mecbur mu senin kolen olmaya.

23
17
yanıtYanıtla
Feridun:

Ayrılmamış.Hâlâ nikahlı.İyi oku haberi

yanıt4
yanıt1
A haber:

Turk erkegi aciz baska kadin bulamayinca eskiye sariyorlar hmn.

yanıt2
yanıt2
omar omar:

Eki eşi değil, henüz boşanmamışlar. . boş boş konuşmadan önce okuduğunu anlamaya çalış önce.

yanıt1
yanıt0
KAHVELİ:

haberi dikkatli oku istersen eski eşi demiyor ayrı yaşadığı eşi diyor ve TCK da tahrik denen devletin kabul ettiği yasalaştırdığı bir durum var eşinin yanında yabancı bir erkek demek ne demek boşandıktan sonra ıstedıgını yap. kımsenın numusu oyle yerlerde deil.

yanıt1
yanıt0
Erdal:

İnsanlar yükümlülüklerini bilecek. Boşanma arafesinde bir kadın bulmuş bir adam gez toz bu doğru değil ancak karşındakini düşünmen gerekmezmi. Tahrik var. Kim eşinin başkaları ile gezip tozmasına............... Rıza gösterir

26
13
yanıtYanıtla
meryem:

türkiyede evlenecek erkek evlenecek kiz kalmadi. her ikisininde niyeti bozuldu. hepsi cikar oldu

32
3
yanıtYanıtla
necla:

meryem sana katiliyorum. bende parali erkek ariyorum parasini asil sevdigimle yeyim diye

yanıt2
yanıt4
Memleketim:

Simdiki zamanda es yapilacak kadin kalmadi. Evli veya bekar fark etmiyor cogunun ikinci hatta ücüncü sevgilileri var. Bu gidisatin da tek sorumlusu belli.

17
4
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title