Haberler

Son Dakika: Çalışan annelere verilen bakıcı desteği 200 eurodan 300 euroya çıkarıldı

Güncelleme:

Son dakika: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışan annelere verilen eğitimli bakıcı desteğinin bu yıl aylık 200 eurodan 300 euroya çıkarıldığını açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse edilerek, Sosyal Güvenlik Kurumu'nca Ankara, İstanbul ve İzmir'de hayata geçirilen "Eğitimli Çocuk Bakıcıların Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" ile ayrıca özel gereksinimli çocuğu olan annelere 50 euro artırımlı (350 euro) ödeme alarak destekleneceğini bildirdi.

İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURULABİLİR

Projeye ilişkin detayları paylaşan Bakan Selçuk, "Sigortalı çalış, sigortalı eğitimli bakıcı çalıştır" sloganıyla 2019 yılında başlayan Projeden halen 0-24 aylık çocuğu olan 4/a statüsünde sigortalı çalışan annelerimiz yararlanabilmektedir. Projeden yararlanmak isteyen annelerimiz internet üzerinden başvuru yapabilirler" dedi.

Bakan Selçuk projenin amacının, kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek ve aile-iş yaşamı dengesini güçlendirmek olduğunu belirtti. Bakanlık olarak aile birliğini korumayı ve güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

2021'DE 325 EURO OLACAK

Söz konusu projeye başvuruların devam ettiğini belirten Bakan Selçuk, desteklerin önümüzdeki yıllarda kademeli artırılarak, 2021 yılında 325 euro 2022 yılı için de 350 euro olacağının mesajını verdi.

Projeye www.sgkegitimlibakici.org veya www.sgk.gov.tr internet adreslerinden e-devlet şifresiyle başvuru yapılıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Zehra Zümrüt Selçuk Avrupa Birliği Ziya Selçuk İzmir Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (81)

Haci:

Çalışan kadına destek nedir ya bu kadar işsizlik varken hükümetin yaptığı en saçma şey evine maaş girmeyenler varken çift maaşa destek

25
10
yanıtYanıtla
Yiğido:

Bu şekilde ayrımcılık yaparak ev hanımlarının vebalini oluyorlar. Sosyal devlet adil ve eşit olması kazım

16
7
yanıtYanıtla
Muradi:

Çocuklu kadın çalışıyorsa zaten Maaşı var o maaştan ödesin bakıcı parasını. Ben mecburmuyum onun çocuğunun bakıcı parasını vergilerimle ödemeye???

19
3
yanıtYanıtla
Gerçek Amacı:

Asıl çalışmayan anneye lazım bu ödenek.

20
1
yanıtYanıtla
Yorumsuz:

Çalışan anne ararız ondan sonra :)

yanıt0
yanıt0
urfalı:

sende var yeterli

yanıt0
yanıt0
uzman kişi:

çok mantıksız çalışan kadınların eşinin de maaşı var iki maaşla her şey kolay önemli olan çalışmayan anneye sahip çıkmak kendi çocuğuna baktığı için ona aylık maaş verilmeli çocuk bakmak kolay bir şey dğeil çok zor herkes bakamıyor görüldüğü üzere

18
2
yanıtYanıtla
peh:

Ev hanimlarinin yükleri bu kafar agirken onlara destek cikmak yerine is yuklerini neden arttirmaya calisiyorsunuz. Calisan annelerin buyuttukleri cocuklari goruyoruz.

15
5
yanıtYanıtla
....:

Çalışan bir anneyim.2 evlâdım var çok ta güzel cocuk büyütuyorum .işine ailesine evine yetişmeye çalışan insanlara laf etmeyin

yanıt0
yanıt0
Erol Mehmet Yıldız:

Ulan onlar zaten çalışıyor. Ne desteği? Maaş almıyorlar mı? En azından sadece asgari ücretle çalışan kadınlara verin.

18
2
yanıtYanıtla
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title