Haberler

Biden'ın zaferi tescillendi, Trump pes etti: 20 Ocak'ta görevi sorunsuz şekilde devredeceğim

Güncelleme:

ABD'deki 3 Kasım seçimlerinde başkan seçilen Joe Biden'ın başkanlığı Kongre tarafından tescillendi. Kongre'nin aldığı karardan hemen sonra açıklamada bulunan Donald Trump, "Seçim sonuçlarına katılmıyorum ama 20 Ocak'ta görevi sorunsuz şekilde devredeceğim" dedi.

ABD'de dün Kongre üyeleri Biden'ın başkanlığını onaylamak için bir araya gelirken, Trump destekçileri Kongre binasını bastı. Göstericiler ile polis arasında çıkan arbedede 4 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı.

BİDEN RESMEN BAŞKAN OLDU

4 saatlik baskının ardından oturuma devam eden Kongre üyeleri, Trump'ın bazı eyaletlerde yaptığı itirazları reddetti. Yılan hikayesine dönen 3 Kasım başkanlık seçimleri böylece resmi sonuca bağlandı ve Biden resmen ABD'nin yeni başkanı oldu.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA: SORUNSUZ ŞEKİLDE DEVREDECEĞİM

Biden'ın başkanlığı resmen onaylanırken, ABD'nin 45'inci başkanı Donald Trump kararın ardından açıklamada bulundu. Trump ilk açıklamasında, "Seçim sonuçlarına katılmıyorum ama 20 Ocak'ta görevi sorunsuz şekilde devredeceğim. Sorunsuz ve düzenli bir geçiş olacak" dedi.

Son Dakika! Biden'ın zaferi tescillenince Trump pes etti: 20 Ocak'ta görevi sorunsuz şekilde devredeceğim

TRUMP KİŞİSEL BİLGİSİNİ DEĞİŞTİRDİ

Öte yandan kararın ardından Trump hemen Twitter adresinde güncellemeye gitti. Biden'n zaferine boyun eğen Trump, resmi adresindeki açıklamayı "45. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı" olarak değiştirdi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (75)

Mesut:

Birgun tarih kitaplari trumpin ne kadar hakli oldugunu yazacaktir. Burda bizene abd den trumpdan diyen zavallilar var. Bizenesi olamaz dostum. Dunyadaki hersey birbiriyle baglantilidir. Biden gelince bunu daha anlayacaksiniz. Neyse siz kucuk dar bakisli kafalarinizi bunlara yormayin

5
46
yanıtYanıtla
Kurtulmak şart:

Ne içtin bu saatte kafan karışmış.Trump ve benzeri dünya için büyük tehlike .

yanıt13
yanıt1
Murat. C:

Adam haklı biden gelince Trumpı mumla arayacak dünya. Küreselciler istediğini elde etti. Şimdi küreselcilerin bütün planlarını devreye sokma vakti.

yanıt3
yanıt10
Dr.M:

Sen gel beyin naklini ilk sende deneyeceğim.Herkese hakaret ederek egonu mu tatmin ediyorsun?

yanıt3
yanıt1
Mert:

Amerika hayaller dünyası diyen yerli angutlara Parisin Eyfeli yakışır şu saatten sonra

16
26
yanıtYanıtla
NE ALAKA:

çok cahil bir yorum

yanıt10
yanıt4
Hakan:

Trump acilen yargılanmalı ve bunun hesabı sorulmalı, bükemedğin eli öpeceksin kardeşim zorlamı kazanacaksın..

17
14
yanıtYanıtla
MERT:

Ya bizene abd den bizene trump tan biz kendi ülkemize bakalım ekonomik krizden ülkenin çoğunluğuna yayılan fakirlik ve yoksulluktan kızlar evde kalıyor erkekler artık evlenmeye cesaret edemiyor bekar geziyorlar suriyeliler mülteciler 5 çucuk 10 çucuk Türkler evlenip yuva kuramıyor neriye kadar gidecek bu işin sonu

18
10
yanıtYanıtla
200 iq:

200 iq kardeşim amerika bütün dünyaya etki ediyo türk düşmanı biri gelse mafeder türkiyeyi

yanıt2
yanıt3
MERTT:

Üstün zekalı arkadaşım amerika tarihindenki tüm başkanları araştır bak Türk ve İslam Dünyasına tek faydaları olmadıklaırnı görürsün kan ve göz yaşından başka hicbirşey vermezler elini acıp boş yere bekleme üçkuruş içinde yok dolar düşecek o olacak bu olacak kendi ekonomini tarımla ağır sanayi ve teknolojiyle ayakta tutabiliyormusun bitti buakdar

yanıt3
yanıt0
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title