Haberler

Soma'da 'Madene ve Madenciye Sahip Çık' Yürüyüşü

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 'madene ve madenciye sahip çık' sloganıyla bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi yürüyüş yaptı. Basın açıklamasında koşulların bir an iyileştirilip, madenlerin tekrar çalışmaya başlamasını talep eden topluluk, sonrasında dağıldı.

Soma Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ile Soma Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 'Madene ve madenciye sahip çık' sloganıyla organize edilen yürüyüşe madenciler, esnaf, sivil toplum kuruluşları, Soma Nakliyeciler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri ve CHP'lilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Topluluk, bugün saat 17.00 sıralarında, Gaziosmanpaşa Caddesi Beşyol Mevkii'nde bulunan Madenci heykeli önünde toplandı. Büyük bir Türk bayrağının arkasına geçen grup, 'Esnaf uyuma madenciye sahip çık', 'Madenci ve madenler var ise esnaf var olur' ve 'Esnaf madencinin yanında' sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Yaklaşık 2 bin kişi, Beşyol Mevkii'nden önce Atatürk Caddesi'ne, ardından Cengiz Topel Meydanı'na yürüdü.

Ölen madenciler için burada saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra topluluk adına Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Ayan, basın açıklaması yaptı. Ayan, "Bu, sanatkarıyla, esnafıyla, tüccarıyla, nakliyecisiyle bütün esnafın madenci kardeşlerimizi destekleme yürüyüşüdür. Daha önemlisi bu yürüyüşün amacı, bundan sonrada hep beraber el ele sorunların çözümünü aramak, çare üretmek ve birlikte hareket etmenin ön anlaşmasıdır. Pankartlardan da anlaşılacağı gibi maden varsa madenci var, madenci varsa esnaf var. Sizin varlığınız her zaman önemli" dedi.

BERABER HAREKET VURGUSU

İş ve can güvenliği sağlanarak madenlerin açılmasının herkesin ortak beklentisi olduğunu söyleyen Oda Başkanı Ali Ayan, "Soma'da huzurlu bir yaşam ortamının devam etmesi, işçi kardeşlerimizin güvenli çalışma şartlarının sağlanması, gönül rahatlığı ile çalışabilmeniz, yeni yasalar ve yönetmelikler ile güzel bir ücret alabilmeniz için beraber hareket etme yollarını zorlayacağız. Kamulaştırma talebinizi destekliyoruz. Ama bu talebiniz gerçekleşene kadar çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini unutmadan, çalışma hayatının ve ticari yaşamın yeniden normale dönmesi için beraberce hareket etmeliyiz. Konuşarak, tartışarak, fikirlerimizi görüşlerimizi paylaşarak, ortak noktada buluşarak, Soma için iyi olanı arayıp bulmaya beraber gayret etmeliyiz. Güvenli işyeri, huzurlu çalışan madenciler ortak hedefimiz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle kaybettiğimiz 301 kardeşimize bir kez daha dua ediyoruz. Mekanları cennet olsun. Geride kalanlarına sabırlar ve kolaylıklar diliyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından topluluk dağıldı. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Ali Ayan Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title