Haberler

    Sokratesin Son Gecesi

    Sokratesin Son Gecesi Bulgar Yazar Stefan Tsanevin oyunundan kukla oyunu olarak uyarlanıp yine Bulgar olan Yönetmen PetarTodorovun sahnelediği, Hanna Schwartzın kukla ve sahne tasarımını yaptığı, müziklerini ise Nedim Yıldızın bestelediği bir oyun.

    Sokratesin Son Gecesi Bulgar Yazar Stefan Tsanevin oyunundan kukla oyunu olarak uyarlanıp yine Bulgar olan Yönetmen PetarTodorovun sahnelediği, Hanna Schwartzın kukla ve sahne tasarımını yaptığı, müziklerini ise Nedim Yıldızın bestelediği bir oyun. Türk-Bulgar Caz Sanatçısı Yıldız İbrahimova da vokalleriyle Nedim Yıldızın oyun için yaptığı müziklere katkı yapıyor. Oyunda bu yıl Rusyada En İyi Oyuncu Ödülü de almış olan Haluk Yüce ve Marina Yüce görev almaktadır. 16 yaş üstü yetişkin seyirciler için tasarlanmış oyunda kuklaların yarattığı güçlü metafor üzerinden bir düşünür ve filozof olan Sokratesin son gecesine tanıklık ediliyor. İlk kez bir oyunu kukla olarak sergilenen Stefan Tsanev oyunları dünyada en çok oynanan yazarlardan birisi. Tsanevin bu oyununda insanlığın temel meselelerinden başlıcaları olan varlık, özgür düşünce, düşüncenin arkasında durabilme onur ve vicdan gibi kavramlar trajikomik bir şekilde sahneye taşınmaktadır. Sokrates, bilindiği gibi, keskin sözleri ve uluorta konuşmaları nedeniyle ölüm cezasıyla yargılanıp hücreye konulmuştur. Artık beklenen şey suçun infazının yerine getirilmesidir. Oyunumuz, işte o gecede geçmektedir. Gardiyan gelişmelerden oldukça hoşnuttur çünkü Düşünürün ölüm öncesi düşüncelerine ve yaşadıklarına tanıklık etmektedir. Yaşadıklarını başkalarıyla paylaşarak belki de cebini parayla dolduracaktır. Ne var ki, bu dürtü onu trajikomik durumlara da düşürecektir.

    Yaş Sınırı: Yaş sınırı henüz tanımlanmamıştır.

    Yaş sınırı henüz tanımlanmamıştır.

    Detaylar :

    İl : Ankara

    İlce : Çankaya

    Mekan : Tiyatro Tempo

    Mekan Adresi : Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 114/C Maltepe/ANKARA

    Başlangıç Saati : 10.03.2017 20: 00: 00

    Bitiş Saati : 10.03.2017 21: 00: 00

    Kategori : Sokratesin Son Gecesi

    Tür : Sahne Sanatları

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Yıldız İbrahimova Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title