Haberler

Sokaktan Kurtardıkları Çocukların Anneleri ile Buluştular

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde mendil satarak, trafik ışıklarında araçların camlarını silerek para kazanmaya çalışan çocukları sokaktan kurtaran İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde mendil satarak, trafik ışıklarında araçların camlarını silerek para kazanmaya çalışan çocukları sokaktan kurtaran İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi. Etkinlikte dernek yönetimi, sokaktan kurtardıkları çocukların annelerini ağırladı.

Hasan Baba Restoran'da gerçekleşen ve CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu ile Birol Ertem'in de katıldığı etkinlikte İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Zeynep Çakmaklı ve yönetim kurulu üyeleri, programa katılan kadınlara karanfil ve çeşitli hediyeler verdi. Dernek çalışmalarına katkıda bulunan Avukat Nalan Akkülah, Doktor Selda Bilgin Dalyan ve öğretmen Mehtap Kırca'ya da plaket verilen etkinlikte konuşan Zeynep Çakmaklı, kadınların toplumda iyi yerlere gelmesi için mücadele ettiklerini belirterek şöyle dedi:

"Kadınlarımız ne kadar eğitimli olursa toplumda modern ve çağdaş bir anlayış hakim olur düşüncesinden hareketle, bizler kadınlarımızın her alanda başarılı olmasını canı gönülden destekliyoruz. Bu düşüncelerle kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü dolu dolu ve anlamlı bir şekilde geçirmelerini diliyorum."

Zeynep Çakmaklı ayrıca  kız çocuklarının okutulması gerektiği yönünde kadınlara mesaj verdi.

- İskenderunhatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskenderun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title