Haberler

Mavi kod nedir? Mavi kod kimlere verilir, nasıl verilir? Kimler mavi kod alabilir?

Güncelleme:

Mavi kod birçok kişi tarafından duyulan acil durum kodudur. Mavi kod nedir, kimlere verilir merak ediliyor. Mavi kod nasıl verilir vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Mavi kod nedir? Mavi kod kimlere verilir? Mavi kod nasıl verilir? soruları araştırılıyor. Detaylar haberler.com'da. Peki, Mavi kod nedir? Mavi kod kimlere verilir? Mavi kod nasıl verilir?

Mavi kod nedir, sorusunun yanıtı merak ediliyor. Sağlık sektöründe kullanılan mavi kodun anlamı nedir ve mavi kod nasıl verilir soruları merak ediliyor. Mavi kod kimlere verilir ve mavi kod nasıl alınır soruları araştırılıyor. Mavi kod nedir? Mavi kod kimlere verilir? Mavi kod nasıl verilir? sorularına yanıt aranıyor. Detaylar haberler.com'da. Mavi kod nedir? Mavi kod kimlere verilir? Mavi kod nasıl verilir? Detaylar haberimizdedir…

MAVİ KOD NEDİR?

Bir hastada şuur kaybı, solunum durması, kalp ve/veya dolaşım durması durumlarında kullanılan bir koddur. Bu durumdaki hastayı bulan/gören ilk kişi en yakın telefonu kullanarak santrali arar acil durum çağrısı yapar santral görevlisi de mavi kod ve çağrının geldiği birimi anons eder. *.'Dikkat, dikkat! Mavi Kod 4. kat, Mavi Kod 4. kat gibi.

MAVİ KOD KİMLERE VERİLİR?

Mavi kod, acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hastalar, hasta yakınları ve tüm hastane personeline en kısa zamanda müdahale edilmesini sağlayan acil durum yönetim aracı olarak biliniyor.

MAVİ KOD NASIL VERİLİR?

Hastanın arest durumunda olduğunu tespit edilir. Mavi kodu başlatmak için sırasıyla şu işlemleri gerçekleştirir:

  • Kendisine en yakın dâhili telefondan ''2222' yi tuşlar.
  • Otomatik operatörün mavi kod başlatıldı anonsunu duyunca telefonu kapatır.

Bu işlem sonunda mavi kod aktif hale getirilmiştir.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Gündem Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title