Haberler

Hafta içi sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı var mı?

Güncelleme:

Artan vaka sayıları sonrası vatandaşlar kısıtlamaların geri gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Piknik yapmak yasak mı? Adalara gitmek yasak mı? Hafta içi sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı var mı?

İstanbul'da 168,82, Ankara'da 165,20, İzmir'de 43,30 oranları görülürken, son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz ise; Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Batman ve Bitlis oldu. Peki, Hafta içi sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı var mı?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Bakan Koca yaptığı açıklamada " Salgını aşı ile durdurmaya çalışırken artan vaka sayılarının unutmak istediğimiz, bir daha dönmek istemediğimiz yakın geçmişteki kısıtlamalarla dolu hayatımıza dönmek. Kısıtlama uygulanan dönemler salgının sosyal hayatımızı en çok etkilediği, insani ihtiyaçların bile özel planlamalar gerektirdiği günlerdi. Kısıtlama günlerine geri dönmeyi hiçbirimiz hiçbir surette tekrar yaşamak istemeyiz. Buna mecbur kalacağımız bir seyir şu an için yok. Ama olmayacağı anlamına gelmez. Bağışıklık sağlanmadan yapacağımız her tedbirsizlik bizi bu istemediğimiz sınıra yaklaştırır. Bu kısır döngüden kurtulmanın tek yolu aşı ile bağışıklık elde edene kadar tedbirlere uymaktır." açıklamalarında bulundu ve şuan için sokağa çıkma yasakları, hafta sonu yasakları ve kısıtlamaların gündemde olmadığını açıkladı.

VAKA SAYISI EN ÇOK ARTAN İLLER

Bakan Koca, son 1 haftada vaka sayısı en çok artan illerle ilgili de paylaşımda bulundu. Koca, "Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Batman ve Bitlis. Daha çok aşı olan kişi daha az salgından etkilenmek demek. Aşınızı zaman kaybetmeden olun" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sokağa Çıkma Yasağı Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title