Haberler

Gizem Uzuner kimdir? Gizem Uzuner görevden mi alındı?

Güncelleme:

Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan Hafize Gaye Erkan hızlı başladı. Erkan'ın bankanın İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner'i görevden aldığı iddia edildi. Arama motorlarında ise Gizem Uzuner kimdir? Gizem Uzuner görevden mi alındı? soruları araştırıldı.

Gizem Uzuner kimdir? Gizem Uzuner görevden mi alındı? soruları merak ediliyor. 28 Mayıs seçimlerinin ardından Ekonomi Bakanlığına Mehmet Şimşek getirilirken, Merkez Bankası Başkanlığı görevine ise ABD'de "Müthiş Türk Kızı" olarak bilinen 44 yaşındaki Hafize Gaye Erkan atandı. Peki, Gizem Uzuner kimdir? Gizem Uzuner görevden mi alındı?

GİZEM UZUNER KİMDİR?

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümü mezunu olan Gizem Uzuner, lisans eğitiminin bir kısmını Sofya'da MT&M College'da okudu. Yüksek lisansını ise Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Financial Economics bölümünde tamamladı. Lisans eğitimi esnasında Amerika ve Yunanistan'da çeşitli şirketlerin finans departmanlarında çalıştı.

Gizem Uzuner kimdir? Gizem Uzuner görevden mi alındı?

2022'DE MERKEZ BANKASI'NDAKİ GÖREVİNE ATANMIŞTI

Türkiye'de ise Gedik Yatırım Holding Kaldıraçlı İşlemler Departmanı'nda ve Destek Menkul Değerler'de araştırma bölümünde görev aldı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun yetkilendirmesiyle Türev Araçlar ve İleri Düzey lisanslarına sahip. 2015'de kadrosuna dahil olduğu Bloomberg HT'de Araştırma Müdürü olarak kariyerine devam etti. 2022 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak atandı.

GİZEM UZUNER GÖREVDEN Mİ ALINDI?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile resmen Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan ve görevi Kavcıoğlu'ndan devir teslim töreni ile devralan Erkan, ekipte ilk değişikliği yaptı. Ekonomi kulislerine düşen iddiaya göre Erkan, bankanın İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner'in görevden aldı. Uzuner'in kurumda kalıp kalmayacağı henüz belirsiz.

Haberler.com / Sumru Tarhan - Gündem

Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Gizem Uzuner Gaye Erkan Gündem Yaşam Haberler

Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

AK Partili vekilin eli cebinde yaptığı konuşma TBMM'de tansiyonu yükseltti

AK Partili vekilin eli cebinde yaptığı konuşma TBMM'de tansiyonu yükseltti

Ambulansı durdurarak hasta kontrolü yapan magandalar yakalandı

Ambulansı durdurarak hasta kontrolü yapan magandalar yakalandı

Bakmadan Geçme

HRANT DİNK KİMDİR? Hrant Dink kaç yaşında ve neden öldü? Motorine zam gelecek mi? Mazot fiyatı ne kadar olacak? Benzine ve motorine zam gelecek mi? EURO 2024 ne zaman? Avrupa Futbol Şampiyonası nerede, hangi şehirlerde? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ #9728 12 Haziran (bugün) hava durumu nasıl? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava sıcaklığı kaç derece? Altay Bayındır, Beşiktaş ile mi anlaştı? Altay Bayındır, Beşiktaş'a mı gidiyor? Müge Anlı sezon finali ne zaman? Müge Anlı İle Tatlı Sert sezon finali mi yapacak, ne zaman? Müge Anlı sezon finali tarihi! Bugün voleybol maçı var mı? 12 Haziran kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? Voleybol milli takım maçı hangi kanalda? Voleybol milli takım Türkiye - Tayland ne zaman, saat kaçta? Voleybol kadınlar ligi filenin sultanları maçı hangi kanalda? Filenin sultanları maçı saat kaçta, nerede yayınlanacak? Müsavat Dervişoğlu kimdir? Müsavat Dervişoğlu kaç yaşında, nereli? Müsavat Dervişoğlu hayatı ve biyografisi! LGS SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIYOR 2024? LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? LGS sınav sonucu sorgulama ekranı! GALATASARAY BEŞİKTAŞ SÜPER KUPA MAÇI NE ZAMAN? Süper Kupa finali hangi tarihte, nerede? OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 2024 - 2025 okul takvimi! Birinci ve ikinci dönem ara tatiller ne zaman? BAYRAMDA HAVA NASIL? İstanbul, Ankara, İzmir Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? 15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz okullar, iş yerleri, bankalar tatil oluyor mu, yarım gün mü, tam gün mü çalışıyor?
10 ton kaçak tavuk eti ele geçirildi! Yakalanmasalar hepsini vatandaşa yedireceklerdi

10 ton kaçak tavuk eti ele geçirildi! Yakalanmasalar hepsini vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title