Haberler

Fehriye Erdal kimdir? Fehriye Erdal kimi öldürdü? Sabancı suikasit nedir?

Son dönemde yaşanan gelişmeler sonrası Fehriye Erdal gündem oldu ve hakkında araştırmalar yapıldı. Peki, Fehriye Erdal kimdir? Fehriye Erdal kimi öldürdü? İşte, detaylar…

Sabancı suikasti yankı uyandıran Fehriye Erdal, cinaytet sonrası yaptıklarıla da gündem olmuştu. Peki, Fehriye Erdal kimdir? Fehriye Erdal kimi öldürdü? Sabancı suikastı nedir?

FEHRİYE ERDAL KİMDİR, KİMİ ÖLDÜRDÜ?

Doğum tarihi: 25 Şubat 1977 (44 yıl yaşında), Adana

Fehriye Erdal, Hüseyin Kocadağ'ın aracılığıyla Sabancı Center'da temizlik işçisi olarak işe alınmıştı İşe başladıktan 5 ay sonra suikastı birlikte gerçekleştirdiği Mustafa Duyar ile İsmail Akkol'un binaya izinsiz olarak girebilmelerini sağladı. Aslında Sakıp Sabancı'yı öldürmeyi hedefleyen grup, Özdemir Sabancı'yı ve beraber toplantı yapmakta olduğu Sabancı Holdinge bağlı bir şirket olan ToyotaSA'nın genel müdürü Haluk Görgün ile sekreteri Nilgün Hasefe'yi öldürdü.

İddialara göre cinayet sonrasında bir TIR'ın kasasında Türkiye'yi terk eden Fehriye Erdal, önce Yunanistan'a, daha sonra da Belçika'ya kaçtı. Burada Knokke kentinde kaldığı apartman dairesinde 1999 senesinde yangın çıkması sonucunda sahte pasaportla yakalandı. Yargılanmasının sonunda 1 yıla yakın ceza evinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

2000 yazında hapishaneden çıkıp ev hapsinde tutulmuş ancak Mart 2006 itibarıyla tekrar kayıplara karışmıştır. Eylül 2007'de Belçika'da sonuçlanan mahkeme kararı ile Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı yargılanması kararı verildi. Ancak tutuklu kaldığı evden kaçmayı başarmış ve bir sonraki mahkemede beraatine karar verilmiş ve €1250 ağır para cezasına çarptırılmıştır. 5 Aralık 2016 tarihinde de Belçika mahkemesi tarafından 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

20 Şubat 2017 günü Belçika Brügge Ağır Ceza Mahkemesi, gıyabında yargılanan Sabancı suikastı faillerinden olan Fehriye Erdal'a, Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı 15 yıl hapis cezası ve 10 yıl sivil ve siyasi haklardan mahrumiyet cezası vermiştir.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

3. Sayfa Gündem Politika Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı? Dabke dansı nedir, dabke dansı yasak mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title