Haberler

Canan Ergüder kimdir? Canan Ergüder kaç yaşında, nerelidir?

Güncelleme:

Star TV ekranlarında yayınlanan Menajerimi Ara dizisinde rol alırken meme kanserine yakalandığını öğrenen Canan Ergüder, 5. kemoterapinin ardından son halini "Her şey yolunda" diyerek instagramdan paylaştı. Paylaşımı büyük beğeni toplarken, internette en çok merak edilen isimler arasında yer almaya başladı. Peki Canan Ergüder kimdir? Canan Ergüder kaç yaşında, nerelidir?

Behzat Ç. ve Binbir Gece gibi dizilerdeki başarılı oyunculuğuyla kafalara kazınan güzel oyuncu Canan Ergüder, geçtiğimiz günlerde meme kanserine yakalandığını açıklamış ve sevenlerini korkutmuştu. 2009 yılında 13. Afife Tiyatro Ödülleri'nde Bayrak adlı oyunda canlandırdığı "Kadın" rolüyle Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu seçilen Canan Ergüder kimdir? Canan Ergüder kaç yaşında, nerelidir?

CANAN ERGÜDER KİMDİR?

Canan Ergüder 15 Temmuz 1977 tarihinde İstanbul'da doğdu. Liseyi Üsküdar Amerikan Lisesi'nde okudu.
Tiyatro eğitimine Franklin and Marshall College'da başlayıp daha sonra The New School University Actors Studio Drama Program'da yüksek lisans derecesiyle devam etti. Ayrıca LAMDA'da (London Academy of Music and Dramatic Arts) Shakespeare Atölyesi'ne katıldı. Elia Kazan, Cheryl Crawford ve Robert Lewis'in kurmuş olduğu Actors Studio'nun hayat boyu üyeliğini 2003'te kazanıp Ellen Burstyn, Carlin Glynn, Lee Grant, Elaine Stritch ve David Marguelis gibi isimlerle çalışma fırsatına sahip oldu.

Actors Studio ve Baryshnikov Foundation aracılığı ile Workcenter di Jerzy Grotowski & Thomas Richards'dan Mario Biagini'nin oyunculuk atölyesinde çalışmak için seçildi. 2007 Uluslararası Hoboken Film Festivali'nde Shooting Johnson Roebling adlı uzun metraj filmde canlandırdığı "Nancy" rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Oynamış olduğu bazı oyunlar Graceland, Rattlesnake, Twelfth Night, Love's Labor's Lost, Three Sisters ve Arcadia'dır. 2007'de Türkiye'de Bıçak Sırtı dizisiyle televizyon sektörüne adım atıp akabinde Binbir Gece ve Behzat Ç: Bir Ankara Polisiyesi dizileriyle devam etti. 2009 yılında 13. Afife Tiyatro Ödülleri'nde Bayrak adlı oyunda canlandırdığı "Kadın" rolüyle Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu seçildi. 2010'dan bu yana Will, Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm, Russel Crowe'un yönettiği Son Umut (The Water Diviner) ve Hiner Saleem'in yönettiği Tight Dress adlı filmlerde rol aldı.

Ergüder, en son Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi adlı televizyon dizisinde rol almış fakat yeni bir projede (Atlılar) yer almak için diziden ayrılmış ancak proje iptal olmuştur.

Prof. Dr. Üstün Ergüder'in kızıdır.

25 Ağustos 2020'de Menajerimi Ara dizisinde "Feris Dikmen" karakterini canlandırmaya başladı.

6 Nisan 2021'de meme kanserine yakalandığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

FİLMOGRAFİ

Sinema

2007 Shooting Johnson Roebling Nancy Yardımcı karakter

2011 Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm Savcı Esra Başrol oyuncusu

Will Mina Bilic Yardımcı karakter

2014 Kurt Hilal Kısa film

Son Umut (The Water Diviner) Red Cross Nurse Yardımcı karakter

2016 Dar Elbise Venüs Başrol oyuncusu

2018 Kaos Fadime Başrol oyuncusu

Raveling Claire Kısa film

Televizyon

2007-2008 Bıçak Sırtı Serra (Piyano öğretmeni) Yardımcı karakter

2008-2009 Binbir Gece Eda Akınay Başrol oyuncusu

2010-2012 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi Savcı Esra Başrol oyuncusu

2012 Atlılar Zikra Seslendirme

2013 Galip Derviş Leyla Gürsoy Konuk oyuncu

2014-2016 Güllerin Savaşı Gülfem Sipahi Başrol oyuncusu

2017 Yıldızlar Şahidim Zeynep Başrol oyuncusu

2019 Behzat Ç. Savcı Esra Yardımcı karakter

2020-2021 Menajerimi Ara Feris Dikmen Başrol oyuncusu

Tiyatro Oyunları

Yıl Oyun Rol Tiyatro

2000-2001 The Median Line Kate Grove Street Playhouse, Access Theatre

2001 Anthony & Cleopatra Charmian Expanded Arts

2004 Graceland Donnie' n' Marie The Workshop Theater Co., The Connelly Theater

Rattlesnake Jessie The Workshop Theater Co.

2007 The Patient Therapist Sydney The Chernuchin Theater

2009-2012 Bayrak Kadın Garajistanbul, Muammer Karaca Tiyatrosu, Krek

2010 Fırtına Caliban/Ferdinand Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali

Bomba Garson Kız Garajistanbul, Salon İKSV

2012-2015 Nehir Diğer Kadın Oyun Atölyesi

2019 HipokratToy Tiyatro

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Canan Erdüger Gündem Güncel Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm!
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title