Haberler

Çağrı filmi ne zaman, nerede çekildi? Çağrı filmi konusu ne, oyuncuları kimdir?

Güncelleme:

Orijinal adıyla The Message olarak bilinen Çağrı filmi nerede çekildi? Çağrı ne zaman çekilmiştir? Suriye asıllı Amerikalı yönetmen Mustafa Akkad'ın yönettiği, İslam dininin doğuşunu konu alan film hakkında detaylar araştırılıyor.

Çağrı filmi nerede çekildi, Çağrı ne zaman çekilmiştir sorularının yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Film, tüm dünyada olay yaratmıştır. Öyle ki, ABD'de bir sinemada bazı şahıslar tarafından Muhammed'in filmde gösterildiği zannıyla seyirciler rehin alınmıştır. Daha sonra filme, Mısır'daki El-Ezher Üniversitesi tarafından filmin onaylandığı ve Muhammed'in gösterilmediği bilgisi eklenince bu olay son bulmuştur. Çağrı konusu, oyuncuları...

ÇAĞRI FİLMİ KONUSU

7. yüzyılın ilk çeyreğinde Arap Yarımadası'nın Mekke şehrinde herkesi olumlu veya olumsuz etkileyen bir hadise gerçekleşir. Mekkeli paganların söylemiyle, 40 senelik ömrü boyunca okuma ve yazma bilmeden sessiz sakin hayatını sürdüren ve tüccarlık yapan Muhammed bin Abdullah, günün birinde dünyanın en güzel şiirleri ve söylemleriyle insanları uyarmaya ve tek olan Allah'a tabii olmaya çağırır. Kısa zamanda birçok dost edinen, fakat dostlardan daha çok düşman edinen Muhammed, kendisine inananlarla birlikte Medine'ye göç etmeye maruz bırakılır.

Medine'de büyük Müslüman orduları kurarak aralıklarla Mekkeli müşriklerle ve diğer Araplarla mücadeleye girerler. Bedir Savaşı, Uhud Savaşı ve Hendek Savaşı ile Mekkelilerin gücü kırılır. En nihayetinde, 630 yılında Muhammed, büyük bir Müslüman ordusunun başında Mekke'yi fetheder...

ÇAĞRI FİLMİ NE ZAMAN ÇEKİLMİŞTİR?

1976 yapımı film, İslam dininin, peygamberi olan Muhammed'in önderliğinde doğup yayılmasını anlatmaktadır. Filmin tamamına yakını Libya'da, bazı sahneleri ise Fas'ta çekilmiştir. Filmde Peygamber Muhammed'in yüzü hiç gösterilmemiş, sadece bazı olaylar onun gözüyle gösterilmiştir.

Ayrıca filmin Ar Risâlah adlı Arap versiyonu da, Çağrı filmiyle aynı anda çekilmiştir. Türkiye'de bu film patlama yapmıştır.

Film, 5 Nisan 2016 tarihi itibarıyla IMDb Top 250 listesine 121. sıradan girmiştir.

ÇAĞRI FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Filmin tamamına yakını Libya'da, bazı sahneleri ise Fas'ta çekilmiştir.

OYUNCULARI

Anthony Quinn (Hamza bin Abdülmuttalib)

Irene Papas (Hind bint Utbe)

Michael Ansara (Ebu Süfyan)

Johnny Sekka (Bilal-i Habeşi)

Michael Forest (Halid bin Velid)

André Morell (Ebu Talib)

Robert Brown (Utbe bin Rebia)

Garrick Hagon (Ammar bin Yasir)

Rosalie Crutchley (Sümeyye)

Damien Thomas (Zeyd bin Harise)

Bruno Barnabe (Ümeyye bin Halef)

Martin Benson (Ebu Cehil)

Neville Jason (Cafer)

John Bennett (İbn-i Selül)

George Camiller (Velid bin Utbe)

Donald Burton (Amr)

Nicolas Amer (Süheyl bin Amr)

Earl Cameron (Habeşistan Kralı Necaşi)

Ronald Chenery (Mus'ab)

Michael Godfrey (Barra)

Habib Ageli (Ebu Huzeyfe)

John Humphry (Asir)

Hassan Jundi (Sasani hükümdarı Kisra)

Wolfe Morris (Ebu Leheb)

Abdullah Lamrani (İkrime)

Ronald Leigh-Hunt (Bizans İmparatoru Herakleios)

Elaine Ives-Cameron (Arva)

Salem Gedara (Vahşi bin Harb)

Leonard Trolley (İpek tüccarı)

Gerard Hely (Şair Sinan)

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Gündem Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title