Haberler

Soçi 2014

Kadınlar snowboard yarım silindirde, antrenman sırasında yaptığı kaza yüzünden bir gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilen Büyük Britanyalı Cheshire, oyunlardan çekildi.

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda, önceki gün antrenman sırasında yaptığı kaza nedeniyle bilinci kapalı şekilde hastaneye kaldırılan ve bir gün sonra taburcu edilen Büyük Britanyalı kadın snowboardcu Rowan Cheshire'ın, perşembe günü yapılacak finalde yarışmayacağı açıklandı.

Büyük Britanya Milli Takımı'nın doktoru Niall Elliott, BBC'de yer alan açıklamasında, "Bilinç kaybının yaşandığı bir sakatlık sonrası daha fazla dinlenilmesi gerekiyor. Ne yazık ki Rowan'ın önündeki zaman çok sıkışık" diyerek sporcunun, 20 Şubat Perşembe günü yapılacak kadınlar snowboard yarım silindir yarışmalarına katılamayacağını duyurdu.

Büyük Britanya Kayak Federasyonu (BSS) Başantrenörü Pat Sharples ise Cheshire'ın sağlık durumunun iyi gitmesinden dolayı rahatladıklarını belirterek, "Yine de yarışamayacağı için üzgünüz. Rowan sadece 18 yaşında ve önünde parlak bir gelecek var. Dört yıl sonra her zamankinden daha kararlı şekilde olimpiyatlara döneceğinden şüphem yok" ifadelerini kullandı.

Britanya kadınlar snowboard yarım silindir takımının bir numaralı ismi Cheshire, Soçi'ye gelmeden önce Dünya Kupası yarışmalarının Kanada ayağında kariyerinin ilk büyük şampiyona birinciliğini kazanmıştı. Cheshire, dünya kupası sıralamasında 7. basamakta yer alıyor.

Rosa Khutor Extreme Park'ta düzenlenen antrenman seansında, yüz üstü düşmesi sonrası hastaneye götürülen Büyük Britanyalı RowanCheshire, hastanede doktor gözetiminde geçirdiği gecenin ardından olimpiyat köyüne dönmüştü.

Soçi'de daha önce de kadınlar serbest stil kayak kros disiplininde yarışan Maria Komissarova, kadınlar snowboard krosta Norveçli Helene Olafsen, ABD'li Jacqueline Hernandez ve erkekler serbest stil kayakta İsviçreli Christopher Lambert, sakatlık yaşamıştı. 23 yaşındaki Komissarova'nın omurgasında kırık meydana gelmişti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Soçi 2014'te son günlerde yaşanan sakatlıklarla 2010 Vancouver Kış Olimpiyat Oyunları'ndakiler arasında büyük bir fark olmadığını açıklamıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Rusya Federasyonu Büyük Britanya Rowan Soçi Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title