Haberler

Şırnak'ta Öldürülen Adem İrtegün Defnedildi

Şırnak'ta öldürülen Adem İrtegün defnedildi ŞIRNAK'ta dün gece Cizre İlçesi'ndeki olayları protesto eden bir grup gösterici ile polis arasında çıkan çatışmada, yakınlarının iddiasına göre evden pastaneye giderken öldürülen 16 yaşındaki Adem İrtegün'ün cenazesi, bugün 5 bin kişinin katıldığı bir törenle göz yaşları arasında toprağa verildi.

Şırnak'ta öldürülen Adem İrtegün defnedildi

ŞIRNAK'ta dün gece Cizre İlçesi'ndeki olayları protesto eden bir grup gösterici ile polis arasında çıkan çatışmada, yakınlarının iddiasına göre evden pastaneye giderken öldürülen 16 yaşındaki Adem İrtegün'ün cenazesi, bugün 5 bin kişinin katıldığı bir törenle göz yaşları arasında toprağa verildi.

Cizre İlçesi'nde yaşanan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarıŞırnak kent merkezinde protesto eden bir grup gösterici, dün saat 20.00'da Yeni Mahalle, Vakıfkent, Bahçelievler ve Yeşilyurt Mahallesi ile Ömer Kabak Meydanı'nda yolları kapattı. Olay yerine gelen polislere ses bombası, taş, havai fişek ve molotof kokteylleriyle saldıran gruba, polis basınçlı su ve biber gazı ile müdahale etti.

Zaman zaman silah seslerinin yükseldiği Yeşil Yurt Mahallesi'nde; yakınlarının iddiasına göre pastaneye gitmek üzere evden çıktığı belirtilen Adem İrtegün, nerden geldiği belli olmayan iki kurşunla yaralandı. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan İrtegün, burada yapılan tüm müdahalelerle rağmen kurtarılamadı.

Öldürülen İrtegün'n cenazesi Şırnak Devlet Hastanes'inde yapılan otopsinin ardından bugünsaat 09.30'da ailesine teslim edildi. Şırnak Merkez Geylani Camii'sine getirilen İrtegün'ün cenazesi yıkadıktan sonra yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki mezarlığa yaya olarak götürüldü. Camiden mezarlığa kadar olan yürüyüşe katılan yaklaşık 5 bin kişi, Adem İrtegün ve Abdullah Öcalan posterleri ile PKK flamaları taşıdı.

Vatandaşlar bomba olabileceği şüphesiyle 3 kilometrelik yol boyunca yoldaki tüm araçlara, şüpheli kutulara ve çöp kutularının içini kontrol ettikleri gözlendi.

ESNAF KEPENK KAPATTI

Yeşilyurt Mahallesi'ndeki mezarlıkta düzenlenen cenaze törenine HDP Şırnak Milletvekilleri Aycan İrmez, Leyla Birlik, HDP Şırnak İl Başkanı Sekvan Kılınç ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Adem İrtegün'ün cenazesi defnedildiği sırada Şırnak merkezde bulunan fırın ve eczaneler dışındaki tüm esnaf, olayı protesto etmek için kepenk kapattı.

Defin işleminden önce Kürçte konuşan HDP İl yöneticisi Agit Yiğit, "Birkaç ay önce bir elinde Kur'an olan kişiler, 'bu kanı durduracağız' diyorlardı. 'Ne olursa olsun bu süreci sonuna kadar sürdüreceğiz. Gerekirse baldıran zehri de içeriz' demişlerdi. Onun baldıran zehri, Kürt çocuklarının kanı oldu. Her yerde kan dökülüyor. Dökülen bu kan sadece Kürtler'in kanıdır. Herkes bizi kurban yapıyor. Bu saatten sonra biz de yeter artık kurban değiliz. Yeter artık kan dökülmesin. Biz kardeşlik elini uzattık. Onlar bize silah uzattılar. Biz dedik kardeşiz, onlar dediler 'siz toprağın altına.' Kardeşlik toprağın altı mıdır? Barışın, kardeşliğin eli silah mıdır?" dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik de Kürtçe yaptığı konuşmada, "Nasıl eskiden onların siyasetçileri Tansu Çiller, Süleyman Demirel varsa, şuanda yer yüzünde değillerse, onların her şeyi kaybolmuşsa, bu şu andakilerin başına da gelecektir" diye konuştu. Adem İrtegün, daha sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Leyla Birlik Bahçelievler Yeşilyurt Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (1)

006:

Ydg h li gebermis iyi olmuş... Zaten çatışma varken biri ekmek almaya gider, biri pastaneye gider, biz de yeriz...

14
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title