Haberler

Şırnak'ta Halı Sahanın İstinat Duvarı Çöktü

Güncelleme:

Şırnak'ta dün gece gençlerin futbol oynadığı halı sahanın istinat duvarının çökmesi sonucu yaşları 15-36 arasında değişen 7 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Eğimli bir alana yapılan halı sahanın istinat duvarının aşırı yağışların nedeniyle çöktüğü belirtilirken, çok yönlü soruşturma başlatıldı.

Şırnak'ın Bahçelievler Mahallesi Gaffar Okkan Caddesi üzerindeki Uğurum Spor Tesisleri'ndeki halı sahada dün saat 19.30 sıralarında, son günlerde yoğun yağışın etkisiyle halı sahanın naylon brandasının üzerinden sahaya taşlar düşmeye başladı. Taşların düşmesi üzerine sahada bulunanlar kaçmak için sahanın kapısının bulunduğu bölüme doğru koştu. Bir anda halı sahanın 3 metre yüksekliğindeki istinat duvarının yaklaşık 20 metrelik bölümü çöktü.

Duvarın çökmesiyle birlikte 10 kişi enkaz altında kaldı. Toz bulutlarının kapladığı sahada büyük panik yaşanırken, enkaz altında kalanları sahada bulunanlar kurtarmaya çalıştı. Olayın duyulması üzerine çevre il ve ilçelerden de ekipler sevkedildi. Arama- kurtarma çalışmalarına İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Şırnak Belediyesi, Nusaybin Belediyesi ve Mardin ve Batman'da gelen sivil savunma ekipleri de katıldı. Bu sırada halı sahının çevresinde bulunan evlerde yaşayanlar da çökme tehlikesine karşı tahliye edildi.

Sabahan ilk ışıklarına kadar süren arama kurtarma çalışmalarında enkaz altından M. Sait Özdek (19), Ferhat Erdoğan (17), Şehmus Sevik (19), Barış Usal (18), Metin Külter(15), Barış Külter, Mahmut Koçyiğit'in (36) cesetleri çıkarıldı. Enkazdan yaralı olarak kurtulan Nizamettin Külter (13), Ferhat Üstün (20) ve Mehmet Can Koçyiğit ise, Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olayda hayatını kaybedenlerden Mahmut Koçyiğit'in Silopi İlçesi'nde sözleşmeli olarak öğretmenlik yaptığı belirtildi. Koçyiğit'in göçükten yaralı kurtulan amcası Mehmet Koçyiğit'i ziyarete geldiği bildirildi.

Halı sahada meydana gelen facia ardından Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, başkanlığında kriz masası kurulurken, olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı, valilik, Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı soruşturma sürüyor. Ramazan Uğur'a ait halı sahının 2006 yılından bu yana faaliyette bulunduğu belirtildi. Uğur Halı Saha inşaatını ailenin yaptığı ifade edildi.

ÖLENLERDEN 4'Ü TOPRAĞA VERİLDİ

Halı sahada istinat duvarının çökmesi sonucu ölenlerden Metin Külter, Şehmuz Sevik, Barış Usal ve Barış Kütler için Geylani Camii'nde öğleleyin cenaze namazı kılındı. Cenazeye Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Belediye Başkan Vekili Faik Saltan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Osman Arslan, İl Emniyet Müdürü Avni Usta, ölenlerin yakınları ve çok sayıda kişi katılırken, gözyaşları sel oldu. Ölen 4 kişi daha sonra Büyük Mezarlık'ta toprağa verildi.

Olayda ölenlerden Mahmut Koçyiğit Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'nde, M.Sait Özdek Şırnak'ın Beytüşşebap, Ferhat Erdoğan da Silopi İlçesi'nde toprağa verilecek.

"SAHADAKİLER KAÇARKEN DUVAR ÇÖKTÜ"

Halı sahadaki faciadan yaralı kurtulan ve hastanede tedavileri süren yaralılardan Nizamettin Külter, şunları anlattı:

"Halı sahanın kapısının olduğu yerdeki brandadan taşlar düşmeye başladı. Taşlar düşmeye başlayınca herkes kapının olduğu yere koşmaya başladı. Çıkış kapısı perde betonun yanındaydı, kapıya doğru koşanlar perde beton çökünce altında kaldı. Biz öbür sahanın ucuna kaçınca kurtulduk. Kapıya doğru gidip çıkmaya çalışanların hepsi enkaz altında kaldı. Ben oynuyordum bizim takımdan 3 kişi enkaz altında kaldı. Diğer takımdan 3 kişi enkaz altında kaldı. Kuzenim maçı izliyordu. Diğer sahadan kaç kişinin enkaz altında kaldığını bilmiyorum."

Maç bittikten sonra sahaya taşların düştüğünü söyleyen Ferhat Üstün, "Maç bittikten sonra sahaya taşlar düşmeye başladı. Çocukların sahaya taş attığını zannettik. Baktığımda duvar çökmek üzereydi. Arkadaşların hepsi kaçtı. bizim rakip takımdan üçer kişi kaçtı. Kaçanların hepsi enkaz altında kaldı. Biz de kapıya kadar koştuk. Beton üzerimize geldiğinde biz kaçtık, sağ kurtulduk. Her iki takımdan 3'er kişi enkaz altında kaldı. 6'şarlı takımlar halinde maç oynuyorduk" dedi.

Metin Can Koçyiğit ise, halı sahada top oynadıkları sırada olayın meydana geldiğini belirterek "Herkes kapıya doğru herkes gidince duvar üzerimize yıkıldı. sonrası mahşer kalabalığı başka bir şey hatırlamıyorum" dedi. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahçelievler Mahallesi İl Sağlık Müdürlüğü Mahmut Koçyiğit Mehmet Koçyiğit Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title