Haberler

Şırnak'ta Morglar Doldu, Belediye Cenazeleri Almıyor! Cesetler Sokakta

Güncelleme:

Devlet hastanesi "morgda yer yok, ailelerle görüşün" dedi, belediyeden itiraz geldi: Cenazeleri Cizre ve Silopi'de defnetmek istiyorlar ama sokağa çıkma yasağı var, bir şey yapamayız.

Şırnak Belediyesi, kendilerinden cenazeleri almasını isteyen Şırnak Devlet Hastanesi'ne yazı yazarak, ailelerin cenazelerini Cizre ve Silopi'de defnetmek istediğini; bu iki ilçede sokağa çıkma yasağı nedeniyle bunun mümkün olmadığı için cenazeleri alamayacaklarını bildirdi.

HASTANE CENAZELERİN ALINMASINI İSTEDİ

Şırnak Devlet Hastanesi yönetimi belediyeye bir yazı yazarak, morgda yer kalmadığı için ailelerle görüşülüp bekleyen cenazelerin alınıp defnedilmesini istedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ELLERİNİ BAĞLADI

Belediye, bugün Devlet Hastanesine gönderdiği cevap yazısında, görüşülen ailelerin cenazelerini Cizre ve Silopi'de defnetmek istediğini, iki ilçede devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle şartların define uygun olmaması nedeniyle belediyenin yapacak bir işlemi olmadığını belirtti.

"AİLELERİN İSTEĞİNE GÖRE HAREKET EDECEĞİZ"

Şırnak Belediye Eş Başkanı Serhat Kadırhan, ailelerin isteği doğrultusunda hareket edeceklerini, bu nedenle cenazelerin alınıp Şırnak'ta defnedilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

2 CENAZE DÖRT GÜNDÜR SOKAKTA BEKLİYOR

Şırnak merkez Dicle Mahallesi Orman Müdürlüğü bahçesinde 4 gün önce çıkan çatışmalar sırasında vurulan 2 kişinin cenazelerinin 4 gündür olay yerinden alınamadığı belirtildi.

"CENAZELERİN OLDUĞU YERDE ÇATIŞMA VAR"

Şırnak Belediye Eş Başkanı Serhat Kadırhan, "Bize gidip cenazeleri alabileceğimiz söylendi. Ancak, cenazelerin bulunduğu bölgede zırhlı araçlar var yani çatışma yaşanan bölge. Güvenlik sağlanmadan biz almaya gitsek ve ateş edilse ne olacak. Maalesef bundan dolayı cenazeler 4 gündür Orman Müdürlüğü bahçesinden alınamıyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Belediyesi Serhat Kadırhan Silopi Cizre Güncel Haberler

500

Yorumlar (377)

MAZLUM:

ALLAHIM BiRGÜN GELSiN iSTANBUL, ANKARA, ANTALYA, TRABZON, KAYSERi, YOZGAT, KONYA, RiZE, iZMiRDE DE MORGLAR CESET DOLSUN. MAZLUMUN AHI YERDE KALMASIN. iNTiKAMI ALINSIN.

34
86
yanıtYanıtla
inegöl:

Hainlik yapanın leşi kurda kuşa yem olur.Herkes akıllı olsun bu devlete bu vatana bu bayrağa saygı göstersin.İnsan gibi yaşamak istiyorsak önce insanca yaşamayı hak etmeliyiz.

yanıt7
yanıt1
MİNYELİ ABDULLAH:

haine hakkını veriyor devlet sadece. . laftan anlamadılar. canlarından oldular. senin duan da kabul olmaz zannımca

yanıt36
yanıt8
delısevdam:

yürügit serserı adam olun önce ya seveceksınız bu ülkeyı yada gebereceksınız...

yanıt32
yanıt10
AHIMIZ YERDE KALMAZ:

DEVLETiNiZ BATSIN, KAHROLSUN, iSTANBUL DA DEPREM OLSUN MiLYONLAR ÖLSÜN, iNŞAALLAH

yanıt10
yanıt45
Kral affetmez Mobil-IOS:

Binlerce pkklı gebertildi

94
10
yanıtYanıtla
hidayetMobil-ANDROID:

ALLAHIM ŞU TÜRKLERIN KAHR ISMIYLE KAHR ET

16
84
yanıtYanıtla
OLUR:

allah senin bin türlü belanı versin

yanıt13
yanıt1
CEVAP:

HAKKIMDA NE DÜŞÜNÜYORSAN ALLAH BİN KATINI VERSİN

yanıt3
yanıt0
NUMAN:

Bence zerdüşt haillleri kahrediyor . . . .

yanıt9
yanıt1
Tüm 377 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title