Haberler

Sıra 'Askari'nin Ailesi Nerede' Tartışmasında

Türkiye'ye Geldikten Sonra Şüpheli Bir Biçimde Ortadan Kaybolan Eski İran Savunma Bakanı Yardımcısı Ali Rıza Askari'yle İlgili Olarak Şimdi de Ailesinin Nerede Olduğu Tartışmaları Başladı.

Türkiye'ye geldikten sonra şüpheli bir biçimde ortadan kaybolan Eski İran Savunma Bakanı Yardımcısı Ali Rıza Askari'yle ilgili olarak şimdi de ailesinin Tahran'da mı olduğu yoksa İran dışına mı çıktığı tartışması başladı.

Askari'nin kaybolduğu yönünde haberlerin uluslararası basında gündeme gelmesiyle birlikte başlayan "Askari kaçtı mı kaçırıldı mı" tartışması yeni bir boyut kazanıyor. Askeri'nin kendi isteğiyle –büyük bir ihtimalle Amerika'ya- kaçtığı görüşünü savunanların ortaya attığı "Askari'nin ailesi, eski bakanın ortadan kaybolmasından bir süre önce İran dışına çıktı" iddiası, Tahran tarafından yalanlandı.

"ASKARİ'NİN AİLESİ TAHRAN'DAYDI"

Financial Times gazetesine bilgi veren "eski bir İranlı üst düzey yetkili", Askari'nin ailesinin Tahran'da olduğunu öne sürdü.

İranlı eski yetkili bu iddiası, Askari'nin başka bir ülkeye kaçtığı ve ailesini de yanında götürdüğü teziyle çelişen bir durum yaratmış oldu.

"TAHRAN'DA FİKİR BİRLİĞİ YOK"

Gazeteye konuşan aynı yetkili, Askari'nin akıbeti konusunda Tahran siyaset çevrelerinde tam bir fikir birliği bulunmadığını da söyledi. "İran içinde de iki ana iddianın tartışıldığını belirten eski yetkili, Tahran'ın "Askari ya kaçırıldı ya da Amerika saflarına geçti" tezleri üzerinde durduğunu kaydetti.

63 yaşındaki Askari'nin uzun bir süredir "gözlerden uzak" olduğunu da söyleyen İranlı eski yetkili, "Üç-dört aydır onu arıyorduk" diye konuştu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title