Haberler

Sınırda Bayramlaşmaya Terör Gölgesi

Nusaybin Sınır Kapısında Bayramlaşma Sevinci Yaşandı. Son Günlerde Artış Gösteren Terör Saldırıları Suriye'deki Akrabalarını Ziyaret Etmek İçin Sınırı Geçen Vatandaşlara da Yansıdı.

Ramazan Bayramı sebebiyle Suriye-Türkiye sınırındaki Nusaybin sınır kapısında bayramlaşma sevinci yaşandı. Son günlerde artış gösteren terör saldırıları Suriye'deki akrabalarını ziyaret etmek için sınırı geçen vatandaşlara da yansıdı.

Suriye sınırını geçen vatandaşlar, son günlerde artış gösteren terör saldırıları ve şehit cenazeleri nedeniyle bayramı buruk bir şekilde yaşadıklarını ifade etti. Sabah saat 09.00'dan itibaren Mardin'in Nusaybin ilçesi Hudut sınır kapısından Suriye'ye geçiş yapmaya başlayan vatandaşlar, sınır kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Nusaybin ve Suriye kaymakamları ise iki ülke arasındaki dostluğun yüzyıllara dayandığını belirterek, bu dostluğun süreceği mesajını verdi. Saat 10.00'da Nusaybin Kaymakamı

Ersin Emiroğlu ve askeri erkan hudut sınır kapısına gelerek, Suriye tarafına geçti. Sınır kapısında Kamışlı Kaymakamı General Talat Selem tarafından karşılanan Nusaybin mülki erkanı, Suriye Raha Süryani Folklor koro ve gösteri ekipleri tarafından karşılandı.

Süryani folklor ekibinin gösterisinden sonra açıklama yapan Nusaybin Kaymakamı Ersin Emiroğlu, her iki ülke arasındaki akrabalık ilişkilerinin bu bayramlarla taçlandırıldığını, ilişkilerin ziyadesiyle güçlendirildiği bir güne aracı oldukları için mutluluk duyduğunu belirterek, "Kamışlı kaymakamına vatandaşlarımızın geçişinde bizlere gösterdikleri kolaylıklardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu bayramlar, kendimizi evimizde hissettiğimiz için çok daha güzelliklere, iyiliklere ve iki ülke arasındaki mevcut

olan sıcak ilişkilerin daha da gelişmesine vesile olacaktır" dedi.

Kamışlı Kaymakamı General Talat Selem ise Türk halkını Suriye'de misafir etmekten çok mutlu olduklarını ifade ederek, "İki ülke arasındaki iyi ilişkiler her zaman için daha da güçlenecek. Biz buna gayret etmeye devam edeceğiz. Bütün Suriye ve Türkiye halkının bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu.

Protokole mira ile şeker ikram edilirken, aynı anda sınır kapısından geçmek isteyen vatandaşlar ise kısa süreli bir izdihama sebep oldu. Birden çok güvenlik kontrolünden geçen vatandaşlar, yaşanan manzaraya ise tepki gösterdi.

Abdulcelil Demir (55) ismindeki vatandaş, şehit cenazeleri nedeniyle bayramı buruk bir şekilde kutladıklarını belirterek, Suriye'ye hiç görmediği teyzesini görmek için gideceğini söyledi. Demir, Suriye'den evlenen gençlere de tepki göstererek, yeni hasretlerin oluşmaması için karşı çıktığını kaydetti.

Suriye'ye geçiş yapan vatandaşlar, Türkiye'den en çok hediyelik eşya, mutfak malzemeleri ile battaniye götürürken dönüşte ise ağırlıkta çay ve şeker olmak üzere gıda ve giyim malzemelerini beraberlerinde getireceklerini ifade etti.

(MNG-FA-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
title