Haberler

Sinema Festivaline Buruk Veda

Güncelleme:

Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali'nin son günü, Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamada 25 askerimizin şehit olması nedeniyle buruk bir kapanışa sahne oldu.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde belediye tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali'nin son günü, Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamada 25 askerimizin şehit olması nedeniyle buruk bir kapanışa sahne oldu.

Datça Açıkhava Tiyatrosu'ndaki sunuculuğunu Serap Aksoy ve Burcu Kara'nın yaptığı kapanış gecesine Eşref Kolçak, Selçuk Yöntem, Umur Bugay, Güzin Özyağcılar, Mustafa Alabora, Ayten Uncuoğlu, Menderes Samancılar, Meral Çetinkaya, Selma Sonhat, Gül Erda, Çolpan İlhan ve Yeşim Ceren Bozoğlu gibi sanatçılar katıldı.

Datça Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan gecenin açılışında yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'da meydana gelen olayın bütün Türkiye'yi derinden etkilediğini belirterek, "Bu olayda yaşamını yitiren askerlere Tanrı'dan rahmet, aileleri ve yakınları ile bütün halkımıza başsağlığı diliyorum" dedi.

SELÇUK YÖNTEM'DEN TUNÇ BAŞARAN'A ÖVGÜ

Festival kapsamında düzenlenen belgesel film yarışmasına katılan 100 eserden değerlendirmeye alınan 11 eser arasında, 'Hala' isimli filmiyle 1'inci olan yönetmen Veysel Akşahin'e ödül ve plaketi oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu tarafından verildi. Gecenin onur konuğu usta yönetmen Tunç Başaran ödülünü, Selçuk Yöntem ve Mustafa Alabora'nın elinden aldı. Selçuk Yöntem ödül verirken yaptığı konuşmada, Tunç Başaran'ın hayatında keşkeler olmadığını belirtti.

Gecenin sonunda Soner Olgun konser verdi. Nazım Hikmet'in 'Bu memleket bizim' dizeleriyle konseine başlayan Olgun, ardından dinleyenlerle birlikte 'Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi. - Muğla / Datça

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Yöntem Politika Güncel Haberler

title