Haberler

Sincik İlçesi İçin Söylediler

Adıyaman'ın Sincik Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Erkut'un girişimleriyle gerçekleştirilen 'Sincik İçin Söyle' müzik klibinin galası yapıldı.

Adıyaman yöresinden, 'Türkmen Gelini' şarkısının seslendirildiği klip, Sincik'in tarihi ve kültürel mekanlarında çekildi. Aralarında TRT İzmir Ses Sanatçısı Ethem Kaya'nın da bulunduğu okul müdürü, müzik öğretmeni ve bir grup lise ve üniversite öğrencisinin seslendirdiği klip, Gala gecesinde ilk kez izlendi. Sincik Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen türkü gecesi ve 'Sincik İçin Söyle' müzik klibinin galasına Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, Belediye Başkanı Mehmet Korkut, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Amacının Sincik'in tarihini ve kültürünü tanıtmak olduğunu belirten 'Sincik İçin Söyle' klip yapımcısı Ahmet Erkut, "Sincik'imizi tanıtmak amacıyla böyle bir düşüncemiz vardı. Bu düşüncemizi sayın kaymakamımız ve belediye başkanımızla paylaştım, Sağ olsunlar gereken desteği vereceklerini söylediler. Daha sonra Lise Müdürü Osman Bozan ve Müzik Öğretmeni Tuğçe İpek Kaya ile konuyu istişare ettik. Sağ olsun Tuğçe hanım eşi Ethem bey ile birlikte projenin koordinatörlüğünü üstlendiler. Ethem bey, aralarında TRT İzmir Radyosundan Halil Çökyürekli'nin olduğu bir grup müzisyenle anlaşarak 'Türkmen Gelini' Adıyaman türküsünü yeniden çalmalarını sağladı. Tuğçe hanımda şarkıyı söyleyecek olan kişileri belirledi, yaklaşık bir aylık çalışma sonrası ses kayıtlarını yaptık. Tabi klibin girişinde ilçemizi anlatan bir şiir olmalıydı, bu şiiri'de Gazetemizin baş yazarı olan İrfan Altıntel'in yazdığı, adete ilçemizin tarihini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini anlatan 'Bir Dağ Bilirim' şiiriydi. İrfan beye bu güzel şiirinden dolayı teşekkür ediyorum. Daha sonra görüntü çekimlerine başladık, ilçemizin tarihi ve kültürel yerlerinde çekimlerimizi yaptık ve klipimizin montajını yaparak çalışmalarımızı tamamladık. Tabi bu çalışmaların birde maddi boyutu vardı, Kaymakam beyin aracılığıyla klibimizin tüm giderleri OSES Çiğ köfte tarafından karşılandı. İlçemizin tanıtımı için yapmış olduğumuz bu klip çalışmasında bize destek olan Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, OSES Çiğ köfte Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yaşar ve Şirketin Genel Müdürü Sayın Hasan Yaşar'a, TRT İzmir Radyosu ses sanatçısı Ethem Kaya'ya, Sincik Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Osman Bozan, Müzik Öğretmeni Tuğçe İpek Kaya ve öğrencilerine sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut ise, "Ülkemizin kültürel mozaiğini bu akşam burada gördük, Ülkemizin her köşesinde türküler dinledik. Bu akşam burada düzenlenen türkü gecesi ve Sincik için söyle müzik klibinin yapımcısı Ahmet Erkut başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemizin bütün güzelliklerini sesleriyle, yürekleriyle yansıtmışlar, ilçemizin tanıtımı adına güzel bir çalışma, çok öneli buluyoruz, değer veriyoruz. Elimizden geldiğince katkı sunmaya devam edeceğiz, emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sincik için söyle müzik çalışmamız ilçemizin tanıtımı açısında çok önemli bulduğunu belirten Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, "Bazen uzun uzun anlatılır ya, sayfalar dolusu cümleler kurulur, bazen de kısacık cümlelerle, türküler gibi bazı şeyleri ifade etmek daha kolay olur. Bu akşam çok hoş bir gece oldu. Sincik için söyle müzik çalışmamız ilçemizin tanıtımı bakımında hoş bir çalışma oldu. Ahmet Erkut başta olmak üzere, emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Erkut Ethem Kaya Adıyaman Sincik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title