Haberler

Genç Girişimci Aldığı Hibeyle Kendi Çiftliğini Kurdu

Güncelleme:

Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki genç çiftçi Esma Okur, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın uygulamaya başlattığı, 'Kırsal Kalkınma Destekleri' kapsamındaki 'Genç Çiftçi Hibe Desteği'nden da faydalanarak kendi çiftliğini kurdu.

"HAYALLERİM GERÇEK OLDU"

İki çocuk sahibi Esma Okur, 30 bin lira tutarındaki hibe karşılığı 6 adet büyükbaş hayvan ile kendi çiftliğini kuran Esma Okur "Gençlere tarım ve hayvancılığı sevdirmek için hazırlanan bu projeye ben de başvurdum. Allah'a çok şükür hayallerim gerçek oldu. Bütün günümü çocuklarıma ve düvelerime ayırıyorum. Eşimle birlikte önceleri hayvancılık yapmamız benim için avantaj oldu. Simav İlçe Tarım Müdürlüğü'nün anlatımları ve katkılarıyla, süt üretimini en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum. Uzmanlar tarafından yapılan kontrollerde, hayvanların bakımlarına gösterdiğim hassasiyetten memnun olduklarını belirtiyorlar.

"KENDİ ÇOCUKLARIM GİBİ BAKIYORUM"

Devletimizin desteği ile sahip olduğum düvelerime kendi çocuklarım gibi bakıyorum. Kazandıklarımı, büyükbaş hayvan sayısını artırmada kullanacağım, çiftliğimi büyütmeyi ve süt üretimini yükseltmeyi hedefliyorum. Simav'da faaliyet gösteren süt birliği ile iletişim halindeyim. Mahalle sakinlerinden ve yakın akrabalarımdan sürekli destek alıyorum. Bu da benim çalışma şevkimi artırıyor. Desteğini devam ettiren İlçe Tarım Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum, Allah devletimizden razı olsun" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kütahya Simav Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title