Haberler

Silifke'den Avrupa'ya Günde 150 Tonluk Domates İhracatı

Mersin'in Silifke İlçesine Bağlı Atayurt Beldesinden Avrupa Ülkelerine Günde 150 Ton Domates İhraç Edildiği Bildirildi.

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesinden Avrupa ülkelerine günde 150 ton domates ihraç edildiği bildirildi.

Üreticilerden Nurettin Kaynar, günde 150 ton domatesin Rusya, Macaristan, Bulgaristan ve Polonya'ya ihraç edildiğini belirterek. "Standardı yüksek ve kaliteli domates yetiştirdiğimiz için ürettiğimiz domatese ilgi çok büyük" dedi.

Silifke domatesinin iç piyasada kendini kabul ettirdiği gibi dış piyasada da kendisine iyi bir pazar yakaladığını belirten Kaynar, "Silifke ve Atayurt'ta kendi seralarımızda değişen tarım teknolojisine ayak uydurup pazarda yerimizi almak için iyi tarım uygulaması kriterinde üretim yapmaktayız. Avrupa standardında ürün yetiştiriyoruz. Ürünlerimizi kesinlikle doğal şartlarda yetiştiriyoruz" diye konuştu.

Ürünlerinin markalı tescilli ve garantili olduğunu kaydeden Kaynar, "Türk tarımında artık Avrupa standartlarını yakalamıştır ve nitelik olarak da daha iyiye, mükemmele doğru yürümekteyiz. Amacımız Silifke üreticisine örnek olmak ve Silifke domatesini Türkiye'ye hatta dünyaya tanıtmaktır" dedi.

Domates tüccarları İrfan Karagöz ve Mehmet Gül ise, üreticilerin bilinçli tarım yapmaları sayesinde Atayurt yöresinde üretilen domatesin yurt dışından yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

(MŞ-CC-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title