Haberler

Şike Davasında Aziz Yıldırım'ın Savunmasına Geçilmesi Bekleniyor

Futbolda şike iddialarına ilişkin davada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın savunmasına geçilmesi bekleniyor.

Futbolda şike iddialarına ilişkin davada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın savunmasına geçilmesi bekleniyor.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklardan Göksel Gümüşdağ ilk kez katıldı. Duruşmanın başlamasının ardından tutuksuz sanıklardan Gümüşdağ'ın kimlik tespiti yapıldı. Aylık gelirinin 10 bin TL olduğunu ifade eden Gümüşdağ, iş adamı olduğunu belirtti.

Daha sonra söz alan tutuklu sanıklardan Ömer Ülkü'nün avukatlarından Nuray Mercimek, Ülkü'yü 15 seneden beri tanıdığını ifade ederek, kendisine isnat edilen suçlamaları yapacağına inanmadığını kaydetti. Savunma yaptığı sırada duygulandığı görülen avukat Mercimek, "Biraz duygulandım. Çünkü Ömer Ülkü bu suçları işlemez. Böyle bir şey yapacağına inanmıyorum. Üzgünüm, sadece tahliye istiyorum" dedi.

Tutuklu sanıklardan Coşkun Çalık da, telefon tapelerinde Ömer Ülkü hakkında sarf ettiği sözleri kastederek, "O konuşmalar çok salakça söylenmiş şeylerdi" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin araya girerek, "Bunları yüzüne de söylediniz mi?" diye sorması üzerine Çalık, "Tanıdıktan sonra konuştuk. 'Hakkını helal et, arkanızdan konuştum' dedim. O konuşmalar nedeniyle kendimden utandım" şeklinde konuştu.

Duruşmada savunma yapan Çalık hakkındaki suçlamaları da kabul etmeyerek, "Örgüt üyeliği ile nasıl suçlandığımı bilemiyorum" dedi. Çalık, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'ye, "Gözaltı aşamasında beni siz tutuklamıştınız. O zaman gözaltıların çok olduğunu ve özetle ifade vermemi istemiştiniz" dedi. Bunun üzerine Ekinci'nin, "O zamandan bugünü gördüğüm için öyle demişim. Bakın şimdi rahat rahat konuşabiliyorsunuz" demesi salonda gülüşmelere yol açtı.

Kulübün futbolculara yönelik borçlarından ötürü Olgun Peker ile görüştüğünü belirten Çalık, "Olgun Peker kulübün eski başkanıydı ve futbolcuları o tanıyordu. Tehdit amaçlı bir görüşme söz konusu değildir. Örgüt lideri olduğu iddia edilen Olgun Peker'i Giresunlular gecesine davet etmedim. Eğer gerçekten aramızda örgütsel bir bağ olsaydı Peker'i davet etmem düşünülebilir miydi?" dedi.

Her itiraz döneminde avukatının kendisine, "Bu kez serbest kalacaksın" dediğini ancak her seferinde tutukluluğuna yapılan itirazın reddedildiğini belirten Çalık, "Ben hangi delili karartacağım?" diye sordu.

Kendisinden daha fazla olaya karışan sanıkların tutuksuz yargılandığını savunan Çalık'a Mahkeme Başkanı Ekinci, "Onları da mı alalım?" dedi. Çalık ise, "Hayır almayın" diyerek tahliyesini talep etti.

Tutuklu sanıklardan Abdullah Karakuz da savunmasında, hakkında açılan davada 7 ayrı telefon görüşmesinden bahsedildiğini belirterek, Konak Kafe'de yaşanan bir olayın da iddianamede yer aldığını ifade etti. Kız arkadaşı ile kafede otururken 3 kişilik grubun kendisini ve arkadaşını rahatsız etmesi üzerine tartışma yaşandığını, bunun üzerine telefonla Selim Kımıl ve Hırçın Kımıl'dan yardım istediğini kaydeden Karakuz, "Çok büyük bir tartışma yaşanmadı. Olayın duyulmasını istemedim" diye konuştu.

Ne silahlı ne de silahsız bir örgütün üyesi olmadığını öne süren Karakuz, evinde bulunan silahı da korktuğu için soruşturma aşamasında kabul etmediğini, eşinin endişelenmemesi için silahın başka birine ait olduğunu söylediğini kaydetti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Eşinden korkuyorsun ama bayan arkadaşınla gezmeyi biliyorsun" dedi.

Tutuklu sanık Abdullah Karakuz da hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini talep etti.

Sanıklardan Abdullah Eker ve Selim Kımıl ise, savunmalarını yaparak haklarındaki suçlamaları reddettiler.

Davanın öğleden sonraki oturumunda Aziz Yıldırım'ın savunmasına geçilmesi bekleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aziz Yıldırım Coşkun Çalık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title