Haberler

Siirt'te "Şubatın Şehitleri" Konferansı

Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akbaş, "Bir Ömer Halisdemir gibi olmalıyız. Şehadete korkmadan yürüyebilmeliyiz.

Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akbaş, "Bir Ömer Halisdemir gibi olmalıyız. Şehadete korkmadan yürüyebilmeliyiz." dedi.

Siirt İbrahim Hakkı İmam Hatip Ortaokulunca okulun konferans salonunda "Şubatın Şehitleri" konferansı düzenlendi.

Konferansa katılan Doç. Dr. Akbaş, Hazreti Muhammed'in ümmetine şehit olma sanatını öğrettiğini söyledi.

Yeryüzünde İslam'ın ilk şehidinin bir kadın olduğunu ifade eden Akbaş, "Bu şeref ilk önce bir hanımefendiye, Hazreti Sümeyye'ye nasip oldu. Ümmetin firavunu Ebu Cehil onu şehit etti. Ondan bize miras kalan şehadet sanatıdır. Öğrencilerimiz Kur'an-ı Kerim'den ve Resulu Ekrem'den alacakları şehadet bilinciyle belki 1 Şubat'ta şehadete doğru yol alacaklar. Şubat ayı şehitlerin ayıdır. Şu anda 12 Şubat 1949'da İmam Hasan el-Benna şehit ediliyor. İstanbul'da Fatih Camisi'nin avlusunun soğuk betonlarında şehit Metin Yüksel karşımıza çıkıyor." diye konuştu.

İslam tarihinin çok şerefli bir tarih olduğunu kaydeden Akbaş, İslam'ın ikinci halifesi Hazreti Ömer'in de şehit edildiğini anımsattı.

"Bir Ömer Halisdemir gibi olmalıyız"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak darbenin önlenmesinde önemli rol oynayan şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in örnek alınması gerektiğini vurgulayan Akbaş, şunları söyledi:

"Dış güçlerin esaretinden kurtulmada en büyük silahımız şehadettir. Korkmadan, cesur bir şekilde şehadete doğru gülümseyebilmeliyiz. Cesur davrandılar, Allah da onların cesaretinin karşılığı olarak onlara şehadeti nasip etti. Bir Ömer Halisdemir gibi olmalıyız. Şehadete korkmadan yürüyebilmeliyiz. Şehitler, 'Bizden sonraki müminlere haber salın. Şehadet çok güzel bir duygu, şehit olmaktan çekinmesinler' diyor. Şehadet dersleri gün geldiğinde lazım oluyor. İşte bu dersler 15 Temmuz'da bize lazım oldu. İnsanımız o gece göğsünü gere gere şehadete koştu."

Akbaş, herkesin şehitleri devamlı anması ve anlaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Konferansa, okul müdürleri, veliler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mardin Artuklu Üniversitesi Mehmet Akbaş Siirt Politika Güncel Haberler

title