Haberler

Siirt Belediyesi Meclis Toplantısı

Siirt Belediye Meclisi, Mart ayı toplantısının son oturumunda, isminin yaşatılması amacıyla öldürüldüğü iddia edilen eski DEP Milletvekili Mehmet Sincar'ın isminin yapımı devam eden parka verilmesini ve Kasaplar Deresi'nde anıt mezar yapılması kararı alındı.

Siirt Belediye Meclisi Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak başkanlığındaki oturumda, isimsiz cadde ve sokaklara isim verilmesi Barış Mahallesi 75. Yıl İlköğretim Okulu bitişiğinde bulunan Park'a, Mehmet Sincar, Barış Mahallesi Adliye Sarayı yanında bulunan Park'a Botan, Bahçelievler Mahallesi Selami Değer Lisesi yanında bulunan Park'a Hz. Fakirullah, Yeni Mahalle Uğur Sitesi arkasında bulunan Park'a Abdullah Aydan ve Yeni Belediye Hizmet Binasında bulunan Konferans Salonuna Fadıl Akgündüz isminin verilmesi önerileri görüşüldü.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, görüşmeler sırasında yaptığı konuşmada, "Bu kapsamda barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren ve 1993'te karanlık güçler tarafından katledilen Mehmet Sincar'ın isminin Siirt'te yaşatılması, demokrasi, barışa ve özgürlüğe katkı sunacaktır" dedi.

Yapılan görüşmeler ardından 5 Park ve Konferans salonun isminin verilmesi meclis tarafından kabul edildi. Kasaplar Deresi yolu üzerinde yapılacak parkta anıt mezar yapılması önerisi de kabul edildi. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Bahçelievler Mahallesi Siirt Belediyesi Mehmet Sincar Selim Sadak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title