Haberler

Sıfır Atık Projesi Belediyemizde Uygulanmaya Başladı

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen "Sıfır Atık Projesi" Belediyemizde uygulanmaya başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından himaye edilen "Sıfır Atık Projesi" Belediyemizde uygulanmaya başladı."Sıfır Atık Projesi"ninkurumlar arasında ilk olarak belediyemizde uygulanmasının ardından Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Mutlu Erol Bakır,açıklama yaptı. Çevreye duyarlılık sosyal bir sorumluluk olduğunu belirten Başkan Yardımcımız Sayın Mutlu Erol Bakır, "Çevre bize miras değil, korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir. Daha temiz bir Kırıkkalemiz için hepimizin yerine getirmesi gereken sorumluluklarımız var. Atıkları kaynağından ayrıştırarak hem çöp miktarını azaltabilir hem de geri dönüşüme katkı sunabiliriz. Kaynakların tasarruflu kullanılması ve ekonominin güçlenmesi noktasında bu bilincin kazanılması gerekiyor. Farkındalık çalışmamızın bu anlamda çok önemli olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Mutlu Erol Bakır, " Bu proje kapsamında geri dönüştürüle bilen atıklar Kağıt, Plastik, Cam, Metal, diğerleri ve organik atıklar olarak renklerine göre gruplandırılmıştır. gruplarına göre toplanan atıklar lisanslı firmalar tarafından tartılarak toplanması ve geri dönüşüm tesisine gönderilmesi suretiyle ekonomiye katkı sağlaması hedeflenmektedir. " diye konuştu. Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Mutlu Erol Bakır, "Sıfır Atık Projesi"nin il genelinde uygulanması için Katı Atık Birliği çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Erol Bakır Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title