Haberler

SHP'den Topbaş'a: "Beceriksizlik Değilse, Kötü Niyettir"

SHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Göğüş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın "İstanbul'un Trafiğini 15 Milyar Dolar Açar" Açıklamasına, "İstanbul Gibi Dünya Kentinin Finansman Kaynağı Bulamaması Beceriksizlik Değilse, Kötü Niyettir" Sözleriyle Tepki Gösterdi.

SHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Göğüş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın "İstanbul'un trafiğini 15 milyar dolar açar" açıklamasına, "İstanbul gibi dünya kentinin finansman kaynağı bulamaması beceriksizlik değilse, kötü niyettir" sözleriyle tepki gösterdi.

Göğüş yaptığı açıklamada, Topbaş'ın, "İstanbul'un trafik sorununu çözmek için 2012 yılına kadar 15 milyar dolarlık (22.6 milyar YTL) yatırım yapmak zorundayız. Projeler için İGDAŞ'ı satacağız, İETT'yi bölüm bölüm özelleştiriyoruz, KİPTAŞ'ı halka açacağız" sözlerini eleştirdi.

Bunun tipik kolaylığına kaçma yöntemi olarak değerlendiren Göğüş, "Dünyanın finans merkezlerinde kulaklardan para fışkırırken ve para yatıracak projeler aranırken, İstanbul gibi bir dünya kentinin finansman kaynağı bulamaması beceriksizlik değilse, köyü niyettir" diye konuştu. Göğüş şöyle devam etti:

"Bu belediyenin aktiflerini birilerine peşkeş çekmek için hazırlıktır.İstanbulluyu kendilerinin soktukları trafik keşmekeşinden kurtarmak için daha çok (babalar gibi satarım) demektir. Topbaş, açıklamasında İstanbul'un bundan sonra,finans , kültür ve kongre merkezi gibi fonksiyonlar yüklenmesi gerektiğini belirtiyor. Günaydın! neredeyse belediyede görev süreniz sona eriyor, 3 yılı aşkın zamandır neredeydiniz, yeni mi aklınıza geldi.Yıllardır bunu neden yapmadınız?"

İstanbullunun trafik ve benzeri dertlerinden kurtulmak için "Öncelikle AKP'den kurtulmaları gereklidir" diyen Göğüş, "Bunun içinde en fazla 43 hafta kalmıştır" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title