Haberler

Sezer: İşbirliği Sürecine Sonuna Kadar Saygılıyız

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP ile yapılan seçim işbirliğinde yaşanan sürece sonuna kadar saygılı olduklarını söyledi.

ANKARA (ANKA) – DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP ile yapılan seçim işbirliğinde yaşanan sürece sonuna kadar saygılı olduklarını söyledi.

Zeki Sezer, partisinin 7. Olağan Kurultayı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sezer, konuşmasında CHP'ye teşekkür etmeyi unuttuğunu belirterek, "Bu süreçte bir günah varsa, bir sevap varsa o da ikimizin. O sürece sonuna kadar saygılıyız. 'Sevap varsa benim, günah varsa onun' anlayışı bizim anlayışımız değildir. Sorumluluğu paylaşıyoruz. Sayın Baykal'ın hakkını yemeyelim o da bu süreçte çok olumlu tavır sergiledi" dedi.

"Fildişi kulelerden solculuk yapılmaz sözleriyle" CHP'yi kastetmediğini ifade eden Sezer, Cumhurbaşkanı seçiminde nasıl bir tavır sergileyeceklerine yarın karar vereceklerini kaydetti. Sezer, kendilerinin Genel Kurul'a girip girmemelerinin sonucu etkilemeyeceğini de ekledi.

Öte yandan Genel Başkanlık için yarışan diğer aday Metin Baş, kısa bir konuşma yaparak, güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bülent Ecevit'in "Pülümür'ün yaşsız kadını" adlı şiirini fon müziği eşliğinde okuyan Baş, Ecevit'in Türkiye ve dünya siyasetine ilişkin çalışmalarından örnekler verdi.

Baş'ın konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Seçimde Toplam 1141 delege 10 sandıkta 60 kişilik Parti Meclisi ve Genel Başkan ile disiplin kurulu üyelerini belirleyecek. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title