Haberler

Seyyal Taner'den "Nerede Kalmıştık?"

Güncelleme:

Özgürlüğün sahnedeki temsilcisi olarak 70'li ve 80'li yıllara damgasını vuran, Türk rock müziğinin, grubuyla müzik yapan, sahnede dans eden ilk ve en güçlü kadın sesi Seyyal Taner ; yıllar sonra çıkardığı "Ethnic Rock" isimli yeni albümüyle müzik dünyasına muhteşem bir dönüş yapıyor! Yıllara meydan okuyan sesi, enerjisi ve çarpıcı "sound"u ile adeta "Nerede kalmıştık?" diyerek yoluna devam eden Taner'in albümü, müzik marketlerin raflarındaki yerini aldı.

"Son Verdim Kalbimin İşine", "Alladı Pulladı", "Naciye" ve "Leyla" gibi şarkılarıyla akıllara kazınan Seyyal Taner ; 1970'lerin başından bu yana, özgürlüğün sahnedeki temsilcisi olurken, çılgın kıyafetleri ve özgün tavrıyla her zaman gündemde oldu. Sahnelere Batılı gösteri anlayışını getiren sanatçı; sadece sesiyle değil, güzelliği ve özellikle leopar desenli ilginç kıyafetleriyle de göz doldururken, basın tarafından "Türkiye'nin Tina Turner'ı" olarak anıldı. Kıyafetleri, dansları, dişi karakteri ve şarkılarındaki asi sözlerle başkaldırının öncülerinden olan Taner; aynı zamanda birçok ödüle de layık görüldü. 1990 yılında, kariyerinin zirvesindeyken profesyonel sahne çalışmalarına son vererek Bodrum'a yerleşen sanatçı; bugüne dek aralıklı olarak müzik hayatına devam etti.

Seyyal Taner ; Mart 2012'de yeni albümü "Ethnic Rock" ile hızlı bir dönüş yaparken, hayranlarına eski performansından hiçbir şey kaybetmediğini de göstermeye hazırlanıyor. Sözü ve müziği Kemal Boran'a ait olan "Sevda Zindanları" parçası albümde iki farklı düzenlemeyle yer alırken; albümde bulunan diğer iki şarkıdan "Sorunlar"ın sözü ve müziği Olcayto Ahmet Tuğsuz'a, "Sus"un sözleri Atilla Güler ve Seyyal Taner'e, müziği ise Kemal Boran'a ait.

Sözleri Çiğdem Talu'ya, müziği Melih Kibar'a ait olan "Seni Çok Özledim" parçasını bu albümde bir kez seslendiren Taner'e, bu defa Kadıköy Acil grubunun solisti Önder Şahin eşlik ediyor. Sanatçı yeni albümünde, Neşet Ertaş'ın "Doyulur Mu?" isimli bestesini de Volkan Başaran'ın düzenlemesiyle seslendirdi.

Prodüktörlüğünü kendisinin, yönetmenliğini Selda Bağcan'ın, yapımcılığını ise Ferhan Üçoklar'ın üstlendiği albümde Taner'e; Akın Eldes, Volkan Başaran, Cengiz Ercümer, Mustafa Beyazkuş gibi birbirinden değerli müzisyenler eşlik ederken, albümün fotoğrafları da Mehmet Turgut tarafından çekildi.

Kaynak: Bültenler / Magazin

Seyyal Taner Magazin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title