Haberler

Şenkaya'da Kültür ve Sanat Festivali

Şenkaya Belediyesi'nce bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla kutlandı.

Şenkaya Belediyesi'nce bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla kutlandı.

Festivale yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Festivalin açılış konuşmasını Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan yaptı. Özcan konuşmasında, " Yine bir yaz sıcağında birlik ve beraberlik içerisinde sizlerle bu sıcak havayı paylaştığım için mutluyum. Yapılan her şeyin bahanesi sizleri uzaklardan buraya getirip birlik ve beraberlik içerisinde olmak ikinci kuşak çocuklarımızın yöremizi tanımalarını sağlamak ve devamı olan bağları güçlendirmektir. Sizleri burada görmek dertlerimizi ve bu coşkuyu paylaşmak bizleri mutlu ediyor. dedi.

Özcan birlik ve beraberlik mesajı vererek konuşmasına şöyle devam etti;

"Biz istiyoruz ki artık Şenkaya'nın altmış sekiz köyündeki sıkıntıları paylaşın, doğduğunuz yerlerdeki sıkıntıları paylaşın, ata ve dede ocaklarını tüttürün, gelin köylerinize bir çivi çakın. Oraların sizin olduğunu unutmayın çünkü her şey vatanla olur."

Şenkaya Kaymakam Vekili Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu konuşmasında şunları kaydetti;

"Biraz önce gösterileri izledim ben beş yıldır Erzurum'dayım üç yıl Aziziye Kaymakamlığı iki yılda Oltu Kaymakamlığı yapıyorum. Böyle bir mutluluk böyle bir eğlence daha önce hiçbir festivalde şahit olmadım. Öncelikle sizleri kutluyorum tebrik ediyorum. Gerçekten bu birlik ve beraberliğiniz takdire şayan Allah bu birlik ve beraberliğinizi bozmasın Allah huzurumuzu bozmak isteyenlere de fırsat vermesin." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Susuz Köyü Derneğinin folklor ekibinin halk oyunları gösterisi büyük bir ilgi ile izlendi. Gösteri ayakta alkışlandı.

Bu yıl festivalde bir ilk yaşandı.

Gülsen Erdoğdu tasarlamış olduğu Türk El Sanatlarından Tel Sarma gelinliği Nişanlı olan Ezgi İlhan' a hediye etti.

Ezgi İlhan duygularını şöyle dile getirdi, "Gülsen ablaya bu gelinli bana hediye ettiği için çok kendisine teşekkür ederim."

Suat Erdem ve İclal Erdem'in keman eşliğinde seslendirdikleri türküler büyük bir ilgi ile dinlendi.

Akşam saatlerinde Nurullah Akçayır'ın konseri ile halk saatlerce halaylar çekerek eğlendiler.

Kültür ve Sanat Etkinlikleri Kapsamında Allahuekber Dağı Şehitleri Paneli düzenlendi. Panelde Susuz Köyü Derneğinin SUDER Gökyüzü Grubunun Allahuekber Dağı Şehitlerini temsili gösterisi izleyicileri duygulandırdı. Bazı izleyiciler ise göz yaşlarına hakim olamadı.

Festivalin son gününde Şenkaya Belediyesi Güreş Kulübün güreşçileri güreş müsabakası düzenledi. Güreş müsabakası 25 ve 65 kilogram arasında güreşçiler birinci olmak için kıran kırana güreştiler. Müsabakada 35 kilogram kategorisi yarı finalinde güreşen Mahir Taşan yenilgiyi hazmedemeyerek gözyaşlarını tutamadı.

Güreş müsabakasında, 25 kg.'da

Alperen Çevik, 30 kg.'da Burak Dursun, 35 Kg.'da Burak Demir, 40 kg.'da Volkan Tuncel, 45 Kg.'da Muhammet Morkoç, 50 Kg.'da Ali Taşkın, 55 Kg.'da Adem Bedir, 60 Kg.'da Fırat Akar, 65 Kg.'da Serhat Üstündağ rakiplerini yenerek birinci oldular. Birinci olan pehlivanlara ödülleri verildi.

Güreş müsabakasının ardında Susuz Derneği Folklor ekibinin gösterileri izleyiciler tarafından büyük ilgi ile izlendi. Gösteriler sonunda folklor ekibi büyük alkış alarak ayakta alkışlandı.

Festival Hakan Murat Çukur, Köksal Bütün ve Semra Algül'ün konserleri

ile coşku içerisinde halaylar çekilerek

sona erdi.

Özcan festival sonunda sanatçılara ve emeği geçenlere plaket takdim etti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Görbil Özcan Şenkaya Erzurum Oltu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title