Haberler

Senarist Filmi Turkcell İşbirliğiyle Vizyonda!

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk gizem filmi "Senarist" görme engellilere özel geliştirilen Turkcell Hayal Ortağım 'Cepten Sesli Betimleme' teknolojisi ile Türkiye'deki sinema salonlarında sinemaseverlerle buluşuyor.

Orkun Eser'in yönetmenliğinde çekilen Türkiye'nin ilk gizem filmi özelliğindeki "Senarist", Turkcell Hayal Ortağım 'Cepten Sesli Betimleme' teknolojisi ile görme engelli sinemaseverlerle buluşacak. Başrollerinde M.Asım Tuncay Aynur, Mustafa Uzunyılmaz, Dilara Büyükbayraktar, Halis Bayraktaroğlu, Murat Parasayar, Ebru Sarıtaş gibi isimlerin yer aldığı film Chantier dağıtımıyla 26 Şubat'ta sinemalarda olacak.

Filmlerin kilit noktası olan çevre, mekan, kişi ya da objeye dair özelliklerin; diyalogsuz sahnelerin sesle aktarılabilmesini sağlayan Cepten Sesli Betimleme, görme engellilere kesintisiz film izleme imkanı tanıyor. Sesli betimleme teknolojisinden yararlanmak için, görme engelli sinemaseverlerin filmin oynadığı sinema salonuna gidip filmin herhangi bir anında akıllı telefonlarından IOS & Android tabanlı uygulama üzerinden 'Sesli Betimleme'yi başlatmaları ve kulaklıklarını takmaları yeterli oluyor. Sesli betimleme filmle senkron bir şekilde ilerleyip kullanıcının filmi tüm detaylarıyla takip etmesini sağlıyor.

Görme engellilerin hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan sinemada izledikleri filmden daha fazla keyif almalarını sağlamak amacıyla geliştirilen ve dünyada ilk defa bir mobil uygulama üzerindensunulan 'Cepten Sesli Betimleme' teknolojisi sayesinde görme engelliler de sinemada film keyfi yaşayabiliyor. Turkcell ile YGA'nın geliştirdiği, Sesli Betimleme Derneği'nin desteğiyle hayata geçen 'Cepten Sesli Betimleme' teknolojisi, tüm operatör kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuluyor.

Filmin Konusu:

Adem siyasi bir yazardır. Yıllarca edindiği tecrübeler sonunda görünenle aslında olanın çok farklı olduğunu göstermek için "SENARİST" isminde bir kitap yazar. Fakat bu kitabın bastırılması bir şekilde engellenir. Adem boşa çıkmakta olan çabalarının getirdiği maddi ve manevi sıkıntılar ile boğuşurken bir not alır; "Senaristi Bul"… Senaristi arayan Adem işin içine gizemli grupların da girmesi ile kendini anlamlandırması güç bir karmaşanın tam merkezinde bulur. Üzerine oynanan bu oyunların sebebini öğrenmek için Senarist'i bulması gerekmektedir. Ve aramaya koyulur. Merak unsurunun bir an bile azalmadığı bu hikayede, Adem'in üzerine oynanan oyunun gizemini çözmeye çalışmasını izleriz. Fakat bu kolay olmayacaktır.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Mustafa Uzunyılmaz Murat Parasayar Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title