Haberler

Selzedeler Konutlarına Kavuştu

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesinde, TOKİ Tarafından Selzedeler İçin Yapılan Konutların Sahipleri Kura Çekimiyle Belirlendi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, TOKİ tarafından selzedeler için yapılan konutların sahipleri kura çekimiyle belirlendi.

Ekim 2006'da meydana gelen selde evlerini kaybeden Ceylanpınarlı 71 aile, bugün ilçede gerçekleştirilen kura çekimiyle yeni evlerine kavuştu. TOKİ tarafından ilçedeki 170 dönümlük arazi üzerine yapılan 86 metrekarelik evlerin sahipleri, bugün düzenlenen törendeki kura çekimiyle belirlendi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimi törenine Ceylanpınar Kaymakamı Şevket Atlı, AK Parti Şanlıurfa milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz, Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail

Arslan, kurum müdürleri ile selde evlerini kaybeden aileler katıldı.

Törende konuşan Ceylanpınar Kaymakamı Şevket Atlı, selzedelerin yaralarının bir nebze de olsa sarıldığını belirterek, "2006 yılında meydana gelen selde, ilçemizin büyük bir alanı sel altında kaldı. Dört vatandaşımız hayatını kaybederken birçok vatandaşımız da mağdur oldu. Selden bir gün sonra göreve başladığımda bir çalışma yaparak mağdur olan ailelerimize nakit, yemek ve geçici prefabrik yardımında bulunduk. 17 Aralık 2006 yılında ilçemize teşrif eden Sayın Başbakanımız, vatandaşlara konut sözü

vermişti. Sözler havada kalmadı ve TOKİ tarafından konut yaptırıldı" dedi.

Eşi tarafından terk edilen ve selde evini kaybeden Gülseren Denli ise yeni evine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Devlet bize sahip çıktı. Allah devletten razı olsun. Devlet olmasaydı ben ev yapamazdım. Eşim beni ve iki çocuğumu terk etti. İyi ki Tayyip Erdoğan var, bize sahip çıktılar. Yeni evime kavuştuğum için çok mutluyum. Herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Daha sonra TOKİ tarafından yapılan 96 konutun 71 dairesi noter huzurunda kura çekimiyle selzedelere verilirken, 18 daire askeriyeye, 9 daire de İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne verildi. 170 dönüm arazi üzerine inşa edilen 96 dairelik konutların yanı sıra cami, ilköğretim okulu, alışveriş merkezi ve çocuk parkı da bulunuyor.

(MY-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title