Haberler

"Ülkemizin yüzde 90'ı kıro ve kültürsüz" diyen Selçuk Ural, ünlü sanatçıları topa tuttu

Güncelleme:

Ülkenin yüzde 90'ınının kıro ve kültürsüz olduğunu söyleyen sanatçı Selçuk Ural, "Aleyna Tilki ortaya çıkınca, tüm yetenekli şarkıcılar kahrından hastanelik oldu. Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses. Onlar da Türkiye'nin kıro grubunu kapsıyor" diyerek ünlü isimlere tepki gösterdi.

Usta sanatçı Selçuk Ural, Posta'ya verdiği röportajda günümüzdeki sanatçılardan ve eski sanatçılardan bahsetti. Sivri çıkışlarıyla dikkat çeken Ural, Aleyna Tilki, Ferdi Tayfur ve Müslüm Gürses hakkında çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

"ALEYNA TİLKİ ÇIKINCA YETENEKLİ ŞARKICILAR KAHRINDAN HASTANELİK OLDU"

"Sizleri yeni jenerasyonun bile tanınması müthiş hissettiriyor olmalı" sözleri üzerine Aleyna Tilki'den bahseden Ural, "Kesinlikle. Biz 20 şarkıcıydık; Barış Manço, Tanju Okan, Berkant, Cem Karaca, Salim Dündar, İskender Doğan… Ben 15 yaşında Ankara'daki mahallemde şarkı söylerdim. Sesimiz güzeldi bizim. Şimdi zengin ve şöhret olmak için şarkıcı oluyorlar. Sesleri yok! Bilgisayar icat oldu herkes şarkıcı oldu. Aleyna Tilki ortaya çıkınca, tüm yetenekli şarkıcılar kahrından hastanelik oldu. Müzik de sahtekar işi oldu. Aleyna Tilki de bir proje bence. Bizim dönemlerimiz böyle değildi. Asırlar boyu bir Cem Karaca daha gelmez" dedi.

"FERDİ TAYFUR VE MÜSLÜM GÜRSES TÜRKİYE'NİN KIRO GRUBU"

Önüne gelen herkesin şarkıcı olduğundan bahseden Ural, "Tip olsa ses olmasa kurtarıyor mu?" sorusu üzerine de sözlerine şöyle devam etti: "O da kurtarmaz. Onu kurtaran şöyle örnekler var mesela; Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses. Onlar da Türkiye'nin kıro grubunu kapsıyor. Çünkü kendini jiletleyen adam, normal adam değildir. Onların konserine gittiğin zaman bir tane normal insan göremezsin. Çünkü ülkemizin yüzde 90'ı kültürsüz ve kıro. Kadın cinayetlerini görüyoruz. Ajda Pekkan'ın, Cem Karaca'nın, Barış Manço'nun konserinde kimse kendini jiletlemiyordu ama onların konserlerinde niye jiletliyor? Çünkü o şarkılardaki sözler, onlara hitap ediyor."

"BİZİM ZAMANIMIZDA NÜFUSUN YÜZDE 90'U OKUMUŞTU AMA ŞİMDİ TAM TERSİ"

"Kültürsüz, kendiyle barışık olmayan, hiçbir hayat eğitimi almayan insanlar... Aslında onların da suçu yok. Ailelerinden öyle görmüşler. Neden bu kadar mahalle kavgası var? Trafik kavgalarında, kadın cinayetlerinde, çocuk tacizlerinde bir numarayız. Neden? Çünkü bizim zamanımızda nüfusun yüzde 90'ı okumuştu ama şimdi tam tersi.

Ecem Altan
Haberler.com - Magazin

Selçuk Ural Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

bekir yapici:

bende 67 yasindayim kiro muhabetine girmeyeyim ama selcuk ural bir yerde dogru söylemis gercekten 50 yil önce okur yazar sayisi daha azdi halkimizin büyük bir cogunlugu ilkokul mezunuydu ama bu günden cok daha bilgili ve kültür seviyesi cok daha yüksekti halk daha cok kitap gazete okurdu trt tek tv kanalindan ve radyodan insanlara yararli egitici ögretici eglendirici yayin yapardi egitimde kalite insanlarda sevgi saygi hürmet vardi Türk aile yapisi ve ahlak bozulmamisti artik bu degerler yok

106
10
yanıtYanıtla
Lokum Ceto :

sanki bana Atomu parcalamis 67 yillik hayatinda okudumkültürlüyüm diyen zevatin duya listelerine girmis tek kitabi varmi dunya tiyatrolarinda gösterilen tek oyun ..yada yaptiklari senfoni yaptiklari resital ...yok bulmazsin sinemada bile aynisi ...o begemedigin iran filmleri diunyada yer etmisken senin o ayilip bayildigin okudum kültürlüyüm diyen adamlarin cektigi filmler seyredilmiyor bile ..... insan karsidan karsiya gecerken bile önce saga sonra sola bakar sen 67 yil nasil yasamisin pes

yanıt23
yanıt39
Mehmet :

Lokum ceto sen çokmu kültürlüsün önce o küçümsemeye kalktığın 67 yaşındaki bir insana saygın olması lazım bu insana saygın yaksa demekki kendi anne ve babanada saygın yoktur meraklanma kendi çocuklarında sana saygı göstermez ikicisi karşıdan karşıya geçilirken önce sola sonra sağa bakılır sen önce onu öğren senin dediğin gibi önce sağa bakıp geçmeye kalkarsan önce acı bir fren sesi sonra birden kendini yerde veya havada uçarken görürsün

yanıt28
yanıt5
Metin Yalcin:

Bu ötekileştirme değil de nedir .. Bu ne biçim bir mantık onların cebinde'de TC Kimlik kartı olduğunu unuttun galiba, çok ayıp ettin yakışmadı ..

21
49
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title