Haberler

Selahattin Demirtaş: Segbis ile Yargılama Fiili Bir İşkence

MERSİN'de yaptığı konuşmada dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, SEGBİS ile yapılan yargılamanın fiili bir işkence ve hukuksuz bir uygulama olduğunu söyledi.

MERSİN'de yaptığı konuşmada dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, SEGBİS ile yapılan yargılamanın fiili bir işkence ve hukuksuz bir uygulama olduğunu söyledi.

'Hakaret, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçlaması hakkında 4 yıl 8 ay hapis cezası istenen Selahattin Demirtaş, Mersin 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu olduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmaya çok sayıda HDP'li ve Demirtaş'ın avukatlarının yanı sıra HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım katılırken, Davutoğlu'nun avukatı ise duruşmaya mazeret bildirerek katılmadı. Savunmasını yapan Demirtaş, hakkında açılan çok sayıda dava nedeniyle fiilen mahkemede olmasının imkansız hale getirildiğini vurguladı. Demirtaş, SEGBİS üzerinden savunma yapmak zorunda bırakıldığını, SEGBİS ile yapılan yargılamanın da fiili bir işkence ve hukuksuz bir uygulama olduğunu kaydetti. EŞ GENEL BAŞKANIMIZ YARGI OPERASYONU İLE TASFİYE EDİLDİ

Bu uygulamanın kabul edilecek bir yanının olmadığını belirten Demirtaş savunmasında şunları söyledi:

"Ben Türkiye'nin en büyük üçüncü partisinin eş genel başkanıyım. Diğer Eş Genel Başkanımız yargı operasyonu ile tasfiye edildi. Bu bir suçtur. Yargının bu suça alet olmaması gerekir. Herkes bilsin ki biz adil bir yargıya saygılı olacağız. Ama herkes bilsin ki bugün iktidarı elinde tutanlar ortalığa korku yaydılar diye biz de korkacak değiliz. Mahkemenizin de adalet ve Allah korkusu dışında bir şey taşımadığını umut ediyorum. Mahkemenizden talebim somut norm denetimi yapılması açısından dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin değişikliğin Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesini ve yargılamanın durdurulmasıdır."

Mahkeme eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi. BEHÇET YILDIRIM: EŞ GENEL BAŞKANIMIZ SEGBİS YOLUYLA GÖRÜYORUZ

HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, "Eş genel başkanımız SEGBİS yoluyla canlı yayındaydı. Referandum sürecinde, Cumhurbaşkanı ve Başbakan kanal kanal geziyor canlı yayında, ama biz SEGBİS yoluyla Eş Genel Başkanımızı ancak görebiliyoruz. Son derece moralliydi, güzel mesajlar ve hukuk dersi verdi." - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Behçet Yıldırım Ahmet Davutoğlu Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title