Haberler

Şehit Erin Cenazesi Toprağa Verildi

Şırnak'ta Terör Örgütü PKK'ya Yönelik Operasyonlarda Ağır Yaralanan ve Şırnak Asker Hastanesi'nde Hayatını Kaybeden Şehit Jandarma Er İdris Polat'ın Cenazesi Niğde'de Toprağa Verildi.

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda ağır yaralanan ve Şırnak Asker Hastanesi'nde hayatını kaybeden Şehit Jandarma Er İdris Polat'ın cenazesi Niğde'de toprağa verildi.

Şehit İdris Polat'ın eşi Sahre Polat, Türk bayrağına sarılı tabuta 3 yaşındaki kızı Yağmur ile birlikte sarılarak, ''Şehit eşimin ardından ağlamayacağım, hainleri sevindirmeyeceğim. Sen bana 'arkamdan ağlama' dedin. Ben de ağlamayacağım. Herkes senin eriştiğin şehitlik mertebesine erişemez. Şehit olmak istiyordun Allah da bu isteğini kabul etti'' dedi.

Şehit eşi Sahre Polat'ın bu sözleri, töreni izleyenleri duygulandırdı.

Niğde Jandarma Alay Komutanı Albay Naci Aydın, törende yaptığı konuşmada, vatanı bölmek isteyen hainlere hak ettikleri cezaların verildiğini ve verileceğini söyledi.

Törenin ardından, Şehit Jandarma Er İdris Polat, Dışarı Camisi'nde kılınan cenaze namazından sonra Niğde Şehitliği'nde toprağa verildi. Şehitlikte bir manga asker saygı atışı yaptı.

Cenaze törenine katılan kalabalık sık sık ''Şehitler ölmez vatan bölünmez. Askere uzanan eller kırılsın. Kahrolsun PKK. İmralı'yı basarız, Apo seni asarız. Barzani şaşırma sabrımızı taşırma'' diye slogan atarak tepkilerini dile getirdiler.

İdris Polat, 25 Nisan 2008 tarihinde Işıkveren köyü Altıntepe üs bölgesinde terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen operasyonda ağır yaralanmış, Şırnak Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Evli ve 1 çocuk babası Polat, 15 gün sonra terhis olacaktı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title