Haberler

Şehit Anne ve Oğluna Gözü Yaşlı Veda.

Şehit anne ve oğluna gözü yaşlı veda.

Şehit anne ve oğluna gözü yaşlı veda... Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İdam parlamentodan geçtikten sonra onaylarım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Bu bölücü terör örgütünün ne kadar alçak ne kadar müptezel olduğunu bu çocuk katilleri ve hanım kardeşlerimizin katilleri olarak bir kez daha görmüş bulunuyoruz"

"Bunların inlerine girdik, girmeye devam edeceğiz. Bunların peşini bırakmak yok"

"Bizi parçalamaya kimsenin hakkı yok"

"Her ne kadar birileri bunlara yol açıyorsa da biz bunların peşini bırakmayacağız"

SİVAS - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde aracıyla seyir halindeyken PKK'lı teröristlerin önceden yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana gelen saldırıda şehit olan asker eşi Nurcan Karakaya ve oğlu Mustafa Bedirhan gözyaşları içerisinde memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesinde toprağa verildi.

Dün Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Büyükçiftlik Beldesi Susak Deresi mevkisinde meydana gelen olayda üs bölgesinde görevli Astsubay Çavuş eşi Serkan Karakaya'ya ziyaretten dönen Nurcan Karakaya ve yanındaki 11 aylık oğlu Mustafa Bedirhan Karakaya'nın bulunduğu otomobilin geçişi sırasında patlama meydana geldi. PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana gelen olayda, Nurcan Karakaya ve oğlu Mustafa Bedirhan Karakaya şehit oldu.

Şehit anne ve oğlunun naaşları Otluca Dağ Komando Tugay Komutanlığındaki törenin ardından havayoluyla eşi Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'nın memleketi Kayseri'ye getirildi. Burada cenazeler için helallik alındı. Ardından cenazeler karayoluyla Nurcan Karakaya'nın annesi Suudiye Demir ve kardeşi Emirhan Demir'in yaşadığı Sivas Şarkışla ilçesine getirildi. Burada İstiklal Mahallesi Bahar Sokak'taki baba ocağında helallik alındıktan sonra dua edildi. Daha sonra cenazeler Şarkışla Devlet Hastanesi morguna konuldu. Anne ve oğlunun Türk bayrağına sarılı naaşı ikindi namazına yakın morgdan alınarak Şarkışla Kaymakamlığı önüne getirildi. Burada anne ve oğlu için helallik alındıktan sonra ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Patlamada oğlunu ve eşini kaybeden şehit eşinin ve oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Acılı asker 'Vatan sağolsun' dedi. Olayda kızı ve torununu kaybeden Suudiye Demir'de torunu ve kızının tabutuna son kez sarıldı. Şehit ailesini yakınları teselli etti. 11 aylık Mustafa Bedir'in fotoğrafının konulması gereken yerde 'bebek' yazdığı görüldü.

Cenazeye şehidin eşi Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, ailesi, yakınları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sivas Valisi Davut Gül, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Karakaya Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
title