Haberler

Şehidin Annesi, Gelinin Elini Bırakmadı

Güncelleme:

Afganistan'da şehit olan Üsteğmen Murat Yıldız'ın cenazesinde annesi, gelinin elini bir an olsun bırakmadı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düşen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikopterde şehit olan 12 askerden Üsteğmen Murat Yıldız'ın cenazesi, İzmir'de düzenlenen törenin ardından Kadıfekale Şehitliği'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Törende metanetlerini korumaya çalışan şehidin babası emekli astsubay Turgut Yıldız ve anne Özgül Yıldız, şehit çocuklarının 20 gün önce geldiği izinden dönüşte "Sizlere emanet" dediği gelinleri Ayşegül Yıldız'ın elini bir an olsun bırakmadı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de 12 Türk askerini taşıyan Sikorsky tipi helikopterin düşmesiyle 9'u subay, 2'si astsubay, 1'i uzman çavuş 12 asker şehit oldu. Şehit askerlerden 28 yaşındaki Üsteğmen Murat Yıldız'ın cenazesi, Ankara'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi İzmir'e gönderildi. Adnan Menderes Havalimanı askeri sahada törenle karşılanan şehit Üsteğmen'in cenazesi, ilk olarak baba evine götürüldü. Burada şehitlerinin tabutunu bekleyen emekli hava astsubay baba Turgut Yıldız, şehit annesi Özgül Yıldız, kardeşi Burak Yıldız, eşi Ayşegül Yıldız ile yakınları, gözyaşıyla Üsteğmen Murat Yıldız'ı son kez uğurladı.

GELİNİNİN ELİNİ HİÇ BIRAKMADI

Şehit Üsteğmen Murat Yıldız'ın cenazesi daha sonra, eve yaklaşık 100 metre uzaklıktaki Gülhane Cami'ne götürüldü. Burada acılı aileyi İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Akın Öztürk, İstihkam ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, CHP milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Musa Çam, AK Parti milletvekilleri Nesrin Ulema, İlknur Denizli, Ali Aşlık, Hamza Dağ, Erdal Kalkan, Aydın Şengül, MHP Milletvekili Oktay Vural ile askeri yetkililer ve yaklaşık 2 bin kişi yalnız bırakmadı.

Caminin çevresindeki evler de Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Üsteğmen Murat Yıldız'ın cenazesi, ikindi namazının ardından kılınan namazından sonra askerlerin omuzlarında taşınıp top arabasına konuldu. Vatandaşlar da evlerinden şehidin tabutuna karanfiller attı.

Şehit oğullarının tabutunun hemen arkasından yürüyen baba Turgut Yıldız ve anne Özgül Yıldız, şehit çocuklarının 20 gün önce geldiği izinden dönüşünde "Sizlere emanet" dediği gelinleri Ayşegül Yıldız'ın elini bir an olsun bırakmayıp, ortak acıya gözyaşı döktü. Şehit Üsteğmen'in tabutu, cenaze aracıyla son kez tören geçişi yaptığında şehidin annesi Özgül Yıldız ve şehidin eşi Ayşegül Yıldız, el salladı, emekli astsubay baba Turgut Yıldız ise şehit olan oğlunu asker selamıyla uğurladı.

Şehit Üsteğmen Murat Yıldız'ın cenazesi, Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşegül Yıldız Turgut Yıldız Murat Yıldız Afganistan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title