Haberler

Seçmen en çok hangi partilere mesafeli? Son ankette İYİ Parti büyük sürpriz yaptı

Güncelleme:

MetroPOLL Araştırma şirketinin Mart ayı Türkiye'nin Nabzı anketinde seçmenlere "Asla oy vermem dediğiniz parti hangisi?" sorusu soruldu. Ankette seçmenler en çok HDP'ye, en az İYİ Parti'ye mesafeli. Bu sonuçları yorumlayan anket şirketinin kurucusu Özer Sencar, "Bu verinin en önemli sonucu toplumda İYİ Parti karşıtlığının çok çok az olması. Akşener'in merkeze yürüyüşü devam eder ve yüzde 13-15 direnç hattını aşabilirse bu özellik büyük avantaja dönüşebilir" dedi.

Metropoll Araştırma'nın her ay düzenli olarak yaptığı "Türkiye'nin Nabzı" anketinin mart ayı sonuçları açıklandı. Katılımcılara, "Asla oy vermem dediğiniz bir siyasi parti var mı, varsa hangisi?" diye soruldu.

SEÇMEN EN ÇOK HDP'YE MESAFELİ

Şirketin kurucusu Özer Sencar'ın Twitter'dan paylaştığı anket sonuçlarına göre, seçmenin yüzde 28.7'si HDP için 'Asla oy vermem' diyor. Bu oranı AK Parti için yüzde 27.7, CHP için 15.7, MHP için de 3.7. İYİ Parti ise yüzde 0.8'le, seçmen için 'en az antipatik' parti.

ÖZER SENCAR, İYİ PARTİ'NİN ORANINA DİKKAT ÇEKTİ

Sencar, bu sonuçların, kararsız seçmelerin AK Parti ya da HDP'ye gitmeyeceği şeklinde yorumlanıp yorumlanmayacağına dair soruya şu yanıtı verdi:

"Hayır, kararsızların üçte biri AKP kökenli (yaklaşık 6 puan). Bunun da yarısında Erdoğan bağlılığı devam ediyor. Özellikle 1.5 puanı sıkı Erdoğan bağlısı. Bu verinin en önemli sonucu toplumda İYİ Parti karşıtlığının çok çok az olması. Akşener'in merkeze yürüyüşü devam eder ve yüzde 13-15 direnç hattını aşabilirse bu özellik büyük avantaja dönüşebilir."

Seçmen en çok hangi partilere mesafeli? Son ankette İYİ Parti büyük sürpriz yaptı

VATANDAŞI EN ÇOK ZORLAYAN ZAMLAR

Aynıankette vatandaşlara gıda dışında kendisini en zorlayan zamlarda soruldu. Buna göre gıda dışında vatandaşı en çok elektrik, su ve doğalgaz zammı zorluyor. Bunları kira zammı takip ediyor.

Seçmen en çok hangi partilere mesafeli? Son ankette İYİ Parti büyük sürpriz yaptı

TARIM POLİTİKALARINA ELEŞTİRİ

Hükümetin tarım politikalarına da seçmenden eleştiri var. Seçmenlerin yüzde 24.1'i hükümetin tarım politikalarını 'kötü', yüzde 32.3'ü ise 'çok kötü' olarak nitelendiriyor. Hükümetin tarım politikalarını 'iyi' bulanların oranı ise yüzde 28.3. 'Çok iyi' diyenler ise 6.1.

Seçmen en çok hangi partilere mesafeli? Son ankette İYİ Parti büyük sürpriz yaptı

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KARARI HALKDAN DESTEK GÖRMEDİ

MetroPOLL'ün anketinde İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasıyla ilgili vatandaşın görüşü de ölçülmüş. Katılımcılara "Hükümetin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi kararını onaylıyor musunuz?" diye soruldu. Buna "Onaylıyorum" yanıtını verenlerin oranı yüzde 26.7'yken, "Onaylamıyorum" diyenlerin oranının yüzde 52.3 olduğu görüldü. "Kararsızım" diyenlerin oranı yüzde 3.3, "İstanbul Sözleşmesi'nden haberim yok" yanıtını verenlerin oranı yüzde 7.5, fikri veya cevabı olmadığını belirtenlerin oranı ise yüzde 10.2 olarak belirlendi.

Seçmen en çok hangi partilere mesafeli? Son ankette İYİ Parti büyük sürpriz yaptı

Kaynak: Haberler.com / Politika

İYİ Parti AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title