Haberler

SCO Zirvesinde Özbekistan Cumhurbaşkanından 6 öneri

Şanghay İşbirliği Örgütü Başkanlar Konseyi 19. Zirvesi'nde konuşan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, örgüte üye ülkeler arası işbirliğini güçlendirmeye yönelik 6 öneriyi öne sürdü.

Şanghay İşbirliği Örgütü (SCO) üye ve gözlemci ülkelerinin devlet ve hükumet başkanlarının katılımıyla 13-14 Haziran 2019 tarihlerinde Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen Başkanlar Konseyi 19. Zirvesi'nde, örgütün kurumsal olarak bölgedeki etkinliği, kurumsal gelişimi, internet ve bilgi güvenliği, ulaşım, lojistik, Afganistan'ı tehdit eden sorunlar ile mücadele ve güvenlik alanındaki iş birliği konularına ağırlık verildi.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Başkanlar Konseyi 19. Zirvesi'nde konuşan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, örgüte üye ülkeler arası işbirliğini güçlendirmeye yönelik 6 öneriyi öne sürdü. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, "SCO alanındaki ekonomik ve ulaşım koridorlarının gelişimini öngören anlaşmalar tasarlanmasını öneriyoruz. Ayrıca, tarımsal inovasyon ve ziraat konularına da önem vermemiz gerekiyor. Düzenli olarak ŞİÖ ülkeleri Ekonomik zirvesi yapılması çağrısında da bulunuyoruz, ilk zirveye Semerkant'ta ev sahipliği yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Şavkat Mirziyoyev, örgüt ülkelerin parlamentolar arası görüşmelerinin tekrar canlandırılması ve üye ülkelerin inovasyon ve siber güvenlikten sorumlu kurumları arası zirve toplantıları yapılması konusunda da öneride bulundu. Özbekistan Cumhurbaşkanı son olarak turizm konusunu ele alarak, SCO alanında kültürel miras tanıtım etkinliklerini arttırmayı ve her yıl bir şehri Şanghay İşbirliği Örgütü kültür ve turizm başkenti olarak belirtmeyi öne sürdü. - BİŞKEK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanghay İşbirliği Örgütü Şavkat Mirziyoyev Özbekistan Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title