Haberler

Saü Sinema Akademisi Söyleşisi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sinema Akademisine, The İmam, Çizme ve Ateşin Düştüğü Yer filmlerinin yönetmeni İsmail Güneş katıldı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sinema Akademisine, The İmam, Çizme ve Ateşin Düştüğü Yer filmlerinin yönetmeni İsmail Güneş katıldı.

Güneş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de sinemaya üvey evlat muamelesi yapıldığını savunarak, sinemanın şuuraltına hitap eden bir sanat olduğunu belirtti.

Fransa'da yıllık satılan sinema bileti sayısının 350 milyon, Türkiye'de ise 25 milyon olduğunu kaydeden Güneş, yurt dışındaki festivallerde ödül alan film ve yönetmenlerin ilgi görmediğini dile getirdi.

Güneş, bir filmin ortalama 200 bin izleyiciyle maliyetini karşıladığını vurgulayarak, medyada yer bulamayan iyi filmlerin, bilinçli izleyici tarafından mutlaka desteklenmesi gerektiğini aktardı.

Televizyon- sinema ilişkisine de değinen Güneş, "1970 yıllarında devlet televizyonunda haftada bir Türk filmi gösterilirdi. Ancak bu filmlerin hiçbiri ülke sorunlarına temas eden filmler değildi. Halit Refiğ, Metin Erksan, Ömer Lütfi Akad gibi yönetmenlerin filmleri ekrandan uzak tutuldu" dedi.

Güneş, televizyonun toplumsal hayatın önemli bir yerinde durduğunu belirterek, "100 yıl sonra Türk toplumunu bugünkü dizilerden anlamaya çalışan bir sosyolog, muhtemelen Türkiye'deki tek sorunun kadın-erkek ilişkileri olduğunu düşünecektir" ifadesini kullandı. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Sakarya Üniversitesi Ateşin Düştüğü Yer Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title