Haberler

Sarsıcı İddia: İnsanlık 13 Bin Yıl Önce Yok Oldu, Bir Sonraki 2030'da!

Güncelleme:

İskoç arkeolog Graham Hancock, günümüzden 13 bin yıl önce gerçekleşen felaketin insanlığı yok ettiğine bir sonraki yok oluşun 2030 yılında olacağını iddia etti.

İskoç arkeolog Graham Hancock, günümüzden 13 bin yıl önce gerçekleşen bir felaket sonucunda insanlığın yok olduğunu ve bir sonraki yok oluşun 2030 yılında olacağını iddia etti. Hancock'ın bu iddiası oldukça ilginç olmakla beraber insanlığın tarihe ve geleceğe bakış açısını değiştirecek nitelikte.

HANCOCK, 13 BİN YIL ÖNCE İNSANLIĞI YOK OLDUĞUNA İNANIYOR

Hancock'a göre, insanlık yok olmadan önce bugün olduğu gibi oldukça gelişmiş durumdaydı. Üstelik Hancock, bu tarihi gerçeğe ait hikayelerin incil başta olmak üzere pek çok mitte yer aldığını ve dünyada bu felakete ve öncesindeki gelişmiş medeniyete ait pek çok kanıt bulunduğunu iddia ediyor.

İDDİASINI SON KİTABINDA DA UZUNCA ANLATMIŞ

Hancock'ın ''Tanrıların Büyücüleri'' adlı son kitabında yer alan ifadelere göre, dünya 13 bin yıl önce gerçekleşen buz devri ile insan popülasyonunun büyük çoğunluğunu kaybetmiş, ardından gezegene çarpan kuyruklu yıldız oldukça şiddetli depremlere ve tsunamilere neden olmuş.

KİTAPTA GÖSTERİLEN BİR KANIT TÜRKİYE'DE

İskoç arkeoloğun kitabında gösterdiği kanıtlardan biri de, Şanlıurfa'da yapılan kazı çalışmaları sonucunda bulunan Göbeklitepe kült yapılar topluluğu. Hancock, bu yapıların Stonehenge'nin 2 katı yaşında olduğunu ve büyük mühendislik becerisi gerektirdiğini vurgulayarak burada bulunan taşların üzerindeki astronomiye dair oymaların, o dönemdeki gökbilimcilere yol gösterdiğini ifade ediyor.

BİLİM DÜNYASINDA ALAY KONUSU OLDU

Elde ettiği kanıtlarla iddialarını güçlendiren Hancock, bilim dünyasında pek kişinin alaylı sözlerine maruz kaldı. Çoğu bilim insanı onun, halüsinojen uyuşturucuları entelektüel uyarıcılar olarak gördüğünü söyleyerek dalga geçti ve araştırmaları meraklı bir hippinin boşuna çabaları olarak görüldü.

EDİNBURGH ÜNİVERSİTESİ HANCOCK'IN HAKLI OLABİLECEĞİNİ ORTAYA KOYDU

Edinburgh Üniversitesi yayınladığı bir makaleyle Hancock'ın 20 senedir boşa uğraşmadığını ortaya koydu. Üstelik Şanlıurfa'da bulunan Göbeklitepe yapılarındaki oymalarda da Hancock'ı destekler nitelikte hikayeler anlatılıyordu.

BİLİM İNSANLARI BAZI KONULARDA HANCOCK'LA HEMFİKİR

Bilim insanları, M.Ö. 11,000 yılı civarında dünyamızdaki son buzul çağının sona ermeye başladığı sırada çok büyük bir felaketin yaşandığı ve bunun âni bir iklim değişikliği yarattığı konusunda hemfikir. Ancak bunun öncesinde ya da sonrasında dünyamızda neler olduğu kesin olarak bilinmiyor; yalnızca ortaya bir takım teoriler atılabiliyor.

BU ÇALIŞMALAR HALEN VARSAYIMDAN İBARET

Hancock'ın ortaya attığı bu iddialar halen belirsizliğini koruyor. Bu iddiaların kanıtlanabilmesi içinse Hancock'ın daha fazla bilim adamıyla bir araya gelerek konu üzerinde daha detaylı çalışmalar gerçekleştirmesi gerekiyor.

Kaynak: Haberler.com / Komik - İlginç

Komik - İlginç Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title