Haberler

Sarkozy İsrail ve Filistin'i Ziyaret Ediyor

Filistinli Kaynaklar, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Yarın Filistin ve İsrail'i Ziyaret Ederek, Liderler ile Bir Araya Geleceğini Belirtti.

Filistinli kaynaklar, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin yarın Filistin ve İsrail'i ziyaret ederek, liderler ile bir araya geleceğini belirtti.

Kaynaklar, Sarkozy'nin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez ve Başbakan Ehud Olmert ile yapacağı görüşmelerin ardından Beytüllahim'de Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmesinin planlandığını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı görevine gelmesinden sonra Filistin'i ilk kez ziyaret edecek olan Sarkozy'ye eşi Carlo Bruni de eşlik edecek.

Sarkozy'nin Filistin'i ziyareti sırasında Abbas'la birlikte, Beytüllahim'de bin 500 ila 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacak bir sanayi bölgesinin açılışını yapacağı da belirtildi.

Bu arada İsrailli liderler, ziyaretin iki ülke arasındaki bağları güçlendireceği konusunda iyimsek olduklarını ifade ettiler.

Fransa Cumhurbaşkanı'nın, gelecek ay Paris'te yapılacak Avrupa-Akdeniz ülkeleri zirve toplantısına İsrail ve Filistinli liderleri de davet etmesi bekleniyor.

(İHA-İB-İB-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title