Haberler

Şanlıurfa Valisi Erin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışını yaptı

Güncelleme:

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 8. Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışına katıldı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 8. Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışına katıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi 11 Nisan Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 100 firmanın katılım gösterdiği 8. Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı Vali Erin'in katılımıyla yapıldı.

Vali Erin, açılışta, buğdayın ilk kez yetiştiği ve kültüre alındığı Şanlıurfa'nın büyük bir tarımsal potansiyele sahip olmanın yanında hayvancılık açısından da stratejik öneme sahip olduğunu belirtti.

Gıda ve tarım sektörünün sadece tarladan ve çiftçiden ibaret olmadığını artık herkesin bildiğini ifade eden Erin, şunları kaydetti:

"Pandemi süreciyle birlikte gıda, yiyecek, içecek ve insanın hayatını idame ettirmesi için gerekli olan tarımsal ve hayvansal üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Şanlıurfa, dünyada ilk kez tarımın yapıldığı, buğdayın toprakla buluşması ve kültüre alınması M.Ö. 10 binlere dayanıyor. Biz o tarihi insanlık için bir devrim olarak kabul ediyoruz. Dolaysıyla toprak ve tarım, hayvancılıkla birlikte düşündüğümüzde insanlık tarihinin her döneminde üzerinde büyük kavgaların, savaşların, mücadelelerin yürütüldüğünü, çevresel etkiler nedeniyle üretimdeki değişikliklerin insanlığı büyük krizlere, coğrafi, siyasi ve ekonomik krizlere sevk ettiğini biliyoruz. 2019 yılı bu gerçeği bize bir kez daha hatırlatmış oldu. Toprağın, tarımın, koyunun, sığırın, keçinin ve üretilen ürünlerin aslında ne kadar büyük bir kıymet olduğunu önümüze koymuş oldu."

Stantları ziyaret ederek firmalara hayırlı olması dileklerini ileten Vali Erin, tüm Şanlıurfalıları 5 Aralık tarihine kadar açık olacak fuarı ziyaret etmeye davet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Erin Şanlıurfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title