Haberler

Şanlıurfa'da Okuma-yazma Kursları İlgi Görüyor

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde 15 Yaş ve Üzeri Okuma Yazma Kurslarının Büyük İlgi Gördüğü Bildirildi.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde 15 yaş ve üzeri okuma yazma kurslarının büyük ilgi gördüğü bildirildi.

Akçakale Kaymakamı Muhammet Aktaş ve eşi Nazlı Aktaş'ın yaptığı toplantı sonucunda Türkçe ve okuma yazma bilmeyen öğrenci velileri tespit edildi. Yapılan toplantı sonunda okuma yazma bilmeyenlerin özellikle kadınlar olduğu ortaya çıktı. Akçakale'nin İlçe ve Köylerde toplam 51 okuma yazma kursu açıldı. 46 adet 1. kademe, 5 adet de 2. kademe kursları açıldığını belirten Kaymakam Aktaş, okuma yazma kurslarına 430'u bayan, 66'sı erkek toplam 496 vatandaş kayıt yaptırarak kurslarda eğitime başladığını söyledi.

Açılan kurslara eşiyle katılan Kaymakam Muhammet Aktaş, kursiyerler ile sohbet ederek başarılar diledi. Kaymakamın eşi Nazlı Aktaş ve Avukat Dilan Yayla, kursiyerlere moral verdi. Katıldıkları kurslardan memnun olduklarını belirten kadınlar, kısa sürede okuma-yazmayı çözeceklerini belirterek, Kaymakam Aktaş'a teşekkür etti. Kaymakam Aktaş, 2 ay sürecek kurslar sonucunda, başarılı olan kursiyerlere teşvik amacıyla hediyeler vereceklerini söyledi.

(MD-ST-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title