Haberler

Sanatçı Yusuf İslam, İstanbul'da Öğrenci ve Velilerle Buluştu

Dünya çapında ünlü sanatçı Yusuf İslam, öğrenci ve velilerle bir araya geldi.

Dünya çapında ünlü sanatçı Yusuf İslam, öğrenci ve velilerle bir araya geldi.

NUN Aile Akademisinin organizasyonuyla NUN Okulları'nın Beykoz'daki kampüsünde, öğrenci ve velilerle buluşan İslam, hayat hikayesini, müzik yaşamını ve eğitim faaliyetlerini anlattı.

Eğitimin mekanik ilerlememesi gerektiğini belirten İslam, "Öncelikle öğrencilere, hayatla başa çıkabilme yollarını öğretmeliyiz ve eğitimin her aşamasında öğrenciler faal olarak yer almalı. Başarıya ancak öğrenci mutlu olduğu takdirde ulaşabiliriz." dedi.

Öğrencilerin ve velilerinin sorularını da yanıtlayan İslam, İslamiyet'e geçiş sürecine değinerek, 1960'lı yıllarda ona şöhreti getiren şarkılarında yalnızlığını ve arayışını anlattığını belirtti.

Hayat serüveninin İslamiyet ile tanıştıktan sonra farklı bir şekilde ilerlediğini söyleyen İslam, popülerliği değil, iyi bir insan olmayı tercih ettiğini, sanatçılara doğrudan ve iyilikten ayrılmamaları gerektiğini tavsiye etti.

"Bu sebeple müziğe geri döndüm"

İslam'ı seçmesinin ardından "Yusuf" ismini almasının sebebini anlatan İslam, "Hazreti Yusuf'un meşhur hikayesini hepiniz bilirsiniz. Ben de o öyküyle aramda bağ olduğuna inandım ve böyle bir seçim yaptım. Cat Stevens sahne adını da ben bulmuştum. O zaman bir 'kedi' gibi her eve girip kendimi sevdirmiştim." diye konuştu.

Yazdıklarıyla herhangi bir sırrı ifşa etmediğini belirten İslam, "Şunları yaparsanız mutlu olursunuz diye reçete vermiyorum. Tek yaptığım, hayat yolculuğumu insanlarla paylaşıp onların bu tecrübeden istifade etmelerini sağlamak." dedi.

Kişisel gelişimini tamamlamak adına ve İslamiyet ile ilgili öğreneceği çok şey olduğu düşüncesiyle müziği bırakma kararı verdiğini ifade eden Yusuf İslam, "2000'li yıllarda ilhamı yeniden hissettim. Müzik, evrensel bir değerdir. İnsanlar birçok mesajı şarkılar yoluyla içselleştiriyor. Konserlere yeniden başladığımda şunu gördüm ki, farklı kültürlerden insanlarla bir araya gelmek ruhuma iyi geliyor ve bu sebeple müziğe geri döndüm." açıklamasında bulundu.

Yusuf İslam, hediye takdiminin ardından, okulun kampüsünü gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title