Haberler

Samsun: Samsun'da Kapalı Halı Saha Açılışı

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'ne bağlı Kutlukent Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı halı saha törenle hizmete açıldı.

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'ne bağlı Kutlukent Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı halı saha törenle hizmete açıldı.

Kirazlık İlkadım Organize Sanayi Sitesi'ndeki halı sahanın açılışında konuşan Samsun Vali Vekili Mustafa İngenç, Belediyeler Yasası'nın çıkmasıyla birlikte, yerel yönetimlerin ihtiyaçlar doğrultusunda başarılı çalışmalara imza attığını söyledi.

Özellikle gençlerin spora yönelmesi, sağlıklı yetişmesi için belediye olarak spor alanında çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Kutkukent Belediye Başkanı Hayati Tekin ise, sporun günübirlik olmadığını, geleceğe ulaştığını kaydetti. Tekin, "Beldemizde, 160 genç kızımız spor yapma imkanı buluyor. Yüzlerce erkek çocuğumuz ise zaten spora teşvik ediliyor. Teşvik ediyoruz ama gerekli imkanları da sağlamamız gerekli. Bunu oluşturmaya çalışıyoruz. Samsun'un ilk kapalı halı sahasını hizmete açıyoruz. Örnek teşkil edeceğine inanıyorum" dedi.

Samsunspor Kulübü Başkanı Mazhar Başoğlu da, geleceğin yıldızlarının açılışı yapılan halı sahada yetiştiğine dikkat çekti.

Kapalı halı sahanın açılışının yapılmasının ardından protokol üyeleri, sahayı gezdi. Sahada ilk topa Kutlukent Belediye Başkanı Hayati Tekin ve Çevre Orman Müdürü Kadir Kılınç vurdu. Samsunspor takımının kısa süreli gösteri maçının ardından, Hayati Tekin sporculara baklava ikram etti. Tekin, daha sonra Samsunspor Kulübü Başkanı Mazhar Başoğlu, teknik direktör Hasan Şengün ve Serkan Aykut'a plaket verdi.

Açılışa, AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, Tekkeköy Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, alt kademe belediye başkanları, sporcular ve belde halkı da katıldı.

250 metrekare sosyal tesis alanına sahip halı saha için, bin 500 metrekare suni çim ve sahanın brandayla kapatılması için de hazırlanan çelik konstrüksiyonda 37 ton demir kullanıldı. 350 bin YTL'ye mal olan halı saha Samsun'da ilk olma özelliğini taşıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title