Haberler

Samsun'da Örnek Uygulama

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü ve İlkadım Belediyesi'nin Ortaklaşa Başlattığı "İlk Yardıma İlk Adım" Kampanyası Kapsamında 200 Ecza Dolabı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Teslim Edildi.

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü ve İlkadım Belediyesi'nin ortaklaşa başlattığı "İlk Yardıma İlk Adım" kampanyası kapsamında 200 ecza dolabı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

İlkadım Belediyesi ve Sağlık İl Müdürlüğü işbirliği 'İlk Yardıma İlk adım' kampanyası başlatıldı. 'Ecza dolabı olmayan okul kalmasın' sloganı ile başlatılan proje kapsamında yaptırılan 200 adet ecza dolabı ve malzemeleri temsili olarak 19 Mayıs Lisesi'nde düzenlenen sembolik törenle İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu tarafından Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli'ye teslim edildi.

Törende açılış konuşmasını yapan Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, okullara verilen ecza dolabının yanı sıra ilk yardım eğitimlerinin de verildiğini söyledi. Kasapoğlu, ilk yardımın her birey tarafından bilinmesi gerektiğini ve ilk yardımın hayat kurtardığına dikkat çekti. Samsun genelinde okulları kapsayan proje ile öğrencilere ilk yardım bilincinin yerleştirilmesinin sağlıklı bir gelecek için doğru bir adım olduğunu dile getiren Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, projenin mimarları olan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'u ve İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu'nu kutladı. Kapmaya kapsamında il genelindeki okullar için yaptırılan 200 adet ecza dolabı ile ilk yardım bilincinin öğrencilere yerleştirilmesi ile sosyal sorumluluk ilkesiyle hareket ettiklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, önemli bir ihtiyaç olarak görülen ecza dolabı eksikliğinin okullarda giderileceğini ve projeyle ilk yardım konusunda toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturulmasının hedeflendiğini kaydetti. Törende, hayati önem taşıyan sosyal sorumluluk ilkesiyle hareket edilen kampanya çerçevesinde önemli bir ihtiyaç olarak görülen ve günümüzde hala birçok kimse tarafından doğru olarak bilinmeyen ilk yardımın gerekli temel bir sorumluluk olduğunun vurgusu yapıldı.

(MD-SA) 15.04.2008 16:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title