Haberler

Samsun'da Kene Kovucu İlaçlar Kullanılacak

Samsun'da Keneden Bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (Kkka) Hastalığından 2 Kişinin Ölmesinin Ardından, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Omü) Tıp Fakültesi'nde 1'i Çocuk 5 Kişi Tedavi Altına Alındı. Keneye Karşı Mücadele Çalışmasında İse 460 Yerleşim Yerinde 117 Bin Hayvan İlaçlandı.

Samsun'da keneden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından 2 kişinin ölmesinin ardından, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde 1'i çocuk 5 kişi tedavi altına alındı. Keneye karşı mücadele çalışmasında ise 460 yerleşim yerinde 117 bin hayvan ilaçlandı.

Samsun'da Vezirköpü ve Havza ilçelerinde 2 kişinin KKKA hastalığından ölmesinden sonra il genelinde ilaçlama ve eğitim çalışmalarına ağırlık verilirken, valilik bünyesinde değerlendirme toplantısı yapıldı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Aydemir, Sağlık Bakanlığı'ndan Daire Başkanı Mehmet Ali Tolunoğlu ile kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin katıldığı toplantıda KKKA hastalığıyla ilgili değerlendirme yapıldı.

İl genelinde KKKA hastalığının son durumu hakkında bilgi veren Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 2 kişinin ölümünün ardından bölgede ve vakanın görüldüğü ilçelerde geniş çaplı ilaçlama yapıldığını söyledi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan 12 ton ilaç temin edildiğini ve 460 yerleşim biriminde ilaçlama çalışmasının yapıldığını ifade eden Güzeloğlu, 117 bin hayvanının İl Tarım Müdürlüğü görevlilerince ilaçlandığını ve ilaçlama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydetti. Önlem çalışmaları kapsamında sağlık çalışanlarına eğitim verildiğini, KKKA hastalığından korunma, kenenin nasıl çıkarılacağı, halkın bilgilendirilmesi gibi çalışmaların sürdüğünü ifade eden Güzeloğlu, "Sağlık Bakanlığı'ndan kene kovucu ilaçlar temin edilecek. Bu ilaç, 2-3 hafta koruyucu etki yapıyor ve kene yapışmasını önlüyor. İl genelinde özellikle riskli bölgelerde bu ilaçların kullanılmasını temin etmeye çalışacağız. Riskli bölgelerde öncelikli ilaçlama çalışmalarına ağırlık vereceğiz" dedi.

KKKA hastalığından vefat eden hastaların bulaşıcı risk edeniyle defin işlemlerinin İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi'nce yapılacağını dile getiren Vali Güzeloğlu, OMÜ Tıp Fakültesi'nde uzman ekibin tedavi için hazırlıklarının tamam olduğunu kaydetti. Vatandaşlardan kene yapışması durumunda en yakın sağlık kuruluşlarına başvurmalarını isteyen Güzeloğlu, Samsun'da tedavi ve KKKA hastalığı ön tahlillerinin yapılacağını da sözlerine ekledi.

(MD-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title