Haberler

Sakarya Zaferi ve Haymana Sempozyumu'nun İkincisi Düzenlendi

Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü'nün düzenlediği Sakarya Zaferi ve Haymana Sempozyumu'nun ikincisi düzenlendi.

Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü'nün düzenlediği Sakarya Zaferi ve Haymana Sempozyumu'nun ikincisi düzenlendi.

Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü'nün Haymana Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Sakarya Zaferi ve Haymana Sempozyumu'na, Kaymakam Hüseyin Karameşe, Belediye Başkanı Hacı Aysu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve Genç Bakış programının sunucusu Abbas Güçlü katıldı.

Kaymakam Hüseyin Karameşe, sempozyumda, Haymana'nın etnik yapısı, tarihi, coğrafi yapısı ve konumu hakkında bilgi verdi. Karameşe, Haymana'nın tarıma dayalı bir ekonomiye ve değerli bir kaplıca suyuna sahip olduğunu belirterek, Sakarya Zaferi'nin en önemli sahnelerinin Haymana'da yaşandığını ancak bu önemli tarihe şimdiye kadar Haymana'nın yeterince sahip çıkamadığını ifade etti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş ise tarihini bilmeyenlerin geleceğini başkalarının şekillendireceğini belirterek, yakın tarihe bakıldığında Sakarya Zaferi ile Çaldağ'ın, Mangaldağı'nın akıllara geldiğini ve savaşın en kritik sahnelerinin burada cereyan ettiğini söyledi. İbiş, Haymana'nın Sakarya Zaferi'ndeki yeri ve konumunun önemli olduğunu ifade ederek, "Suyu sıcak, havası sert, insanı mert Haymana' söylemini, bu yörenin insanları fazlasıyla hak etmektedir" diye konuştu.

Prof. Dr. Ömer Özkan ise Haymanalı olmaktan gurur duyduğunu dile getirerek, Sakarya Zaferi'nin en kritik sahnelerinin Haymana ve Polatlı'da yaşandığını bir çok kişinin bilmediğinden yakındı. Özkan, Haymana'nın dünyada Fransa'dan sonra ikinci şifalı kaplıca suyuna sahip olmasına rağmen, tanıtım konusunda eksiklik yaşandığını belirtti.

Yüz nakli ameliyatlarının başarılı bir şekilde devam ettiğini ve organ nakillerinin insan hayatı için önemli olduğunu vurgulayan Özkan, "Bazen Allah insanlara bir lütuf veriyor. Tıbben ölmemize rağmen kalbimiz atabiliyor. Önceden ya da kısa zamanda bu organlarınızı bağışlayabiliyorsunuz. Biz buna hayat kurtarıcı organ nakilleri diyoruz. Bu bağlamda ülkemizdeki organ nakli bağışlarının artarak devam etmesini diliyoruz" dedi.

Muhabir: Hüseyin Yıldırım / Hüseyin Burak Demirer

Yayıncı: Şükran Yücel - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Ankara Üniversitesi Hüseyin Karameşe Sakarya Haymana Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title