Haberler

Sakarya Suriyelilere Saldıranlar Mobese ve Sosyal Medya Paylaşımlarından Tespit Edilecek

Suriyelilere saldıranlar MOBESE ve sosyal medya paylaşımlarından tespit edilecekSAKARYA'nın Hendek İlçesinde dün gece 10 Suriyeli'nin yaralandığı olaylara karıştıkları belirlenen şüphelilere yönelik polisin araştırması sürüyor.

Suriyelilere saldıranlar MOBESE ve sosyal medya paylaşımlarından tespit edilecek

SAKARYA'nın Hendek İlçesinde dün gece 10 Suriyeli'nin yaralandığı olaylara karıştıkları belirlenen şüphelilere yönelik polisin araştırması sürüyor. Polis İlçedeki MOBESE görüntüleri ve sosyal medya paylaşımlarını yakın takip altına aldı.

Hendek İlçesi'nde dün gündüz bir fabrikada bölüm sorumlusuyla kavga eden Suriyeli işçinin, yakınlarıyla birlikte gelip işçilerin bulunduğu servise taş ve sopalarla saldırdığı olayın ardından, akşam da ilçe merkezinde toplanan yüzlerce kişinin, yoldan geçen 6 Suriyeli sığınmacıyı sokak ortasında darp ettikten sonra Suriyeli ailelerin kaldığı 3 eve de zorla girip evdekileri darp etti. Polis tarafından güçlükle önlenen olaylar sonrasında Suriyelilerin kaldığı evlerde polisler sabah saatlerine kadar bekleyerek önlem aldı.

10 SURİYELİ YARALANDI

Çıkan olaylarda Suriye uyruklu 10 kişinin çesitli yerlerinden yaralanarak Hendek İlçe Devlet Hastanesine kaldırıldıkları belirlendi. Hastanede darp edildikleri için getirilen Suriye uyruklu Mahmut Al Muhlif(27) Tarım Muhammet Matat(19) Hasan İbrahim Al Selam(23) Abdulkadir Seyyid Ali (19) Sami Assammir(23) Kahtein Adnan Suid(25) Ahmet Adnan Seyyid(20), Abdullah Müslih Abdül(22) Hamit İbrahim Suud(21) ve Muhammet Ayvad(30) Hendek İlçe Devlet Hastanesinde müşalede altında tutulduktan sonra sabah saatlerinde taburcu edildiler.

MOBESE VE SOSYAL PAYLAŞIMLAR İNCELENİYOR

Olaylara karıştıkları belirlenen Recep D. ile Muhammet M.E. polis tarafından gözaltına alınırken, yaşanan olaylar sonrasında polis olaylara karışanları tespit edebilmek için ilçe merkezindeki MOBESE görüntüleri, olayla ilgili elde edilen görüntüler ve sosyal medya paylaşımlarını incelemeye aldı. Ayrıca yaklaşık 150 kişinin karıştığı Suriyelilere yönelik saldırı olayında sosyal medya üzerinden toplanmanın gerçekleştiği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Hendek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title